A3 Haber

Tansu Çiller’in başına geçeceği iddia edilen parti kongreye gidiyor

Tansu Çiller’in başına geçeceği iddia edilen parti kongreye gidiyor

Tansu Çiller’in başına geçeceği iddia edilen parti kongreye gidiyor
Mart 20
10:50 2022

Eski Başbakan Tansu Çiller’in yeniden siyasete döneceği iddiası gündemdeki yerini koruyor. Çiller’in başına geçeceği iddia edilen Aydınlık Demokrasi Partisi’nin kongreye gideceği aktarıldı.

Eski Başbakan Tansu Çiller’in son dönemde parti kurmaya ilişkin görüşmeler yaptığı belirtilirken, kulislerde yeni partinin isminin Büyük Türkiye Partisi olacağı öne sürülmüştü.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, eski Başbakan Tansu Çiller’in partinin başına geçmek için kendisiyle görüştüğünü fakat bunu kabul etmediklerini belirtmişti. Öz, “İlerleyen sohbette anladım ki partinin başına geçmek istiyor, bizim de onun himayesinde çalışmamızı istiyor. Tabii ben bunu kabul edemem” demişti.

Öte yandan Çiller, iktidara yakınlığıyla bilinen ATV’deki programda, “Bu millet bana sadece ilk kadın başbakanlığı görevini vermedi. İlk kadın hazine bakanı, ilk kadın içişleri bakanı, ilk kadın başbakan yardımcısı ve sonrasında ilk kadın başbakanlığı verdi. Ben milletimi özledim. Beni aktif siyasete katmak için geçmişte de otobüslerle geldiler. Eğer ülkemi büyük bir sıkıntıda görmezsem, ona çözüm üretebilecek bir katkım olmazsa, bana bir talep de olmazsa siyasetle meşgul olmam. Ancak gelinen noktada dünyanın o kadar çok farklılaştığını, nelere meyillendiğini gördükçe, ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum. Her şeyden daha fazla tecrübelerimi paylaşmak istiyorum” demişti.

Son olaarak Çiller’inde katılacağı iddia edilen Aydınlık Demokrasi Partisi 1’inci Olağan Üstü Genel Kongresi’nin Ankara’da yapılacağı açıklandı. Seçimlere hızla hazırlanan ve kongre kararı alınan parti de 21 Şubat 2022 tarihinde partinin genel başkanı Salih Önel, genel başkanlıktan ve parti üyeliğinden istifa etmişti. Mevcut Genel Başkan Erkan Deniz tekrar Başkanlık için yarışacağı aktarıldı.

“Merkez sağda birleştirici güç”

Erken seçimin konuşulduğu şu günlerde ve Aydınlık Demokrasi Partisi adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Daha önceki Genel Başkan Salih Önel Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in Parti’nin başına geçeceğinin iddiasının ardından başkanlıktan istifa etmişti.

26 Mart cumartesi günü yapılacak olan kongre için çağrıda bulunan parti yönetimi şu görüşlere yer verdi:

  • “Kamuoyuna duyurulur. Türkiye’nin yükselen siyasi partisi Aydınlık Demokrasi Partisi merkez sağda birleştirici olmak için geliyor.”

26 martta gerçekleşecek olan kongrelerine Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in de katılacağı aktarıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER