A3 Haber

İzmir’de meydana gelen depremde can kaybı ikiye yükseldi

İzmir’de meydana gelen depremde can kaybı ikiye yükseldi

İzmir’de meydana gelen depremde can kaybı ikiye yükseldi
Kasım 04
13:14 2022

İzmir’in Buca ilçesinde saat 03.29’da 4.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde, sarsıntı sırasında kalp krizi geçiren bir kişinin yaşamını yitirdiği bildirilirken deprem anında panikle evinin balkonundan atlayan 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Efe Altay Saral’ın da tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybettiği aktarıldı.

AFAD, İzmir Buca’da saat 03.29’da 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Çevre illerden de hissedilen depremin 14.47 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamaya göre, panik sebebiyle 64 kişi yaralandı. Biri ağır yedi kişinin tedavisi ise sürüyor.

Yaşamını yitirenlerin sayısı ikiye çıktı

İzmir’de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde, sarsıntı sırasında kalp krizi geçiren bir kişinin de yaşamını yitirdiği bildirildi. Yapılan açıklamada deprem anında evinin balkonundan atlayan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi 18 yaşındaki Efe Altay Saral, ağır yaralı olarak kaldırılıp tedavi gördüğü Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Hastane önünde Efe’nin ölüm haberini alan yakınları gözyaşlarına boğuldu.

“Buca’da dört adres tahliye edildi”

İzmir’de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından büyükşehir belediyesinden açıklama yapıldı. Açıklamada, deprem sonrası 30 ilçede geniş çaplı hasar tespiti çalışması yapan itfaiyenin, sıva düşmesi, çökme, binada çatlak gibi 21 ihbara müdahale ettiği belirtilirken, “İtfaiye Daire Başkanlığı’nın hasar tespit raporu İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne gönderildi. Depremden dolayı minaresi yıkılan Selahattin Oğlu Camiisi’nin çevresine ekipler güvenlik önlemi aldı. Buca’da oturulamayacak durumda olan dört adresteki vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin kontrolü eşliğinde tahliye edildi. Karşıyaka ilçesinde depremden dolayı bina dış cephesinden düşen sıva nedeniyle gerekli güvenlik önlemi alındı. Fevzi Paşa Bulvarı üzerindeki tarihi bir yapının duvarından dökülen taşların tehlikeye neden olmaması için binanın etrafına güvenlik şeridi çekildi. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı da gerekli çalışma yapmak üzere Fevzi Paşa Bulvarı’na yönlendirildi. Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Buca’da evleri tahliye edilen vatandaşlara battaniye ulaştırıldı, Buca Hasanağa Bahçesi’nde vatandaşlara çorba dağıtıldı” ifadelerine yer verildi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER