A3 Haber

Soylu: Bize verilen mesajı aldık, ABD elçiliğinin taziye dilemesini reddediyoruz

Soylu: Bize verilen mesajı aldık, ABD elçiliğinin taziye dilemesini reddediyoruz

Soylu: Bize verilen mesajı aldık, ABD elçiliğinin taziye dilemesini reddediyoruz
Kasım 14
12:02 2022

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bize verilen mesajı aldık. Mesajın ne olduğunu da biliyoruz. ABD elçiliğinin taziye dilemesini reddediyoruz. Teröristi yakalamasaydık Yunanistan’a kaçacaktı ” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesinde terör saldırısının meydana geldiği alanda açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, Taksim İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin, “Olayın nereden ve nasıl koordine edildiğini biliyoruz. Saldırıya çok güçlü cevap vereceğiz” dedi.

Bakan Soylu, “Onunla beraber bu olayı tertipleyen, terör örgütü belki buna üzülecek ama ‘Onu öldür’ talimatı verdiği kişiyi de yakaladık” ifadelerini kullandı.

ABD’ye tepki: Müttefikliğimiz tartışılmalı

Bakan Soylu, ABD’ye de tepki göstererek, “Kobani’yi terör bölgelerini destekleyen ve oradan Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz tartışılmalıdır.Bize verilen mesajı aldık. Mesajın ne olduğunu da biliyoruz. ABD elçiliğinin taziye dilemesini reddediyoruz” diye konuştu.

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren zanlının yakalanması için 1200 kamere görüntüsünün incelendiğini belirten Bakan Soylı, “Beyoğlu’ndaki terör saldırısının faili sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütünce istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin’den Türkiye’ye kaçak yollarla girdiğini söyledi. Saldırının ardından 1200 kamera görüntüsünü inceleyen emniyet güçleri, 21 adrese operasyon yaparak 46 şüpheliyi gözaltına aldı.” şeklinde konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER