A3 Haber

Aday listesinden memnuniyetsizliğini dile getiren AKP Ordu İl Başkanı görevden alındı

Aday listesinden memnuniyetsizliğini dile getiren AKP Ordu İl Başkanı görevden alındı

Aday listesinden memnuniyetsizliğini dile getiren AKP Ordu İl Başkanı görevden alındı
Nisan 11
13:37 2023

Seçmenin milletvekili aday listesinden dolayı memnuniyetsiz olduğunu söyleyen AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, görevden alındı. Tomakin’in yerine Selman Altaş atandı.

AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin görevden alındı. Tomakin’in yerine Selman Altaş’ın Ordu il başkanı olarak görev yapacağı açıklandı.

Tomakin, AKP’nin, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i milletvekili aday listesinde birinci sıraya koymasına tepki göstermişti. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ulaşamadıklarını ve seçmenin aday listesinden dolayı memnuniyetsiz olduğunu öne sürmüştü.

Ne olmuştu?

AKP’nin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i liste başı yaptığı Ordu’dan itirazlar yükselmişti. AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, partisinin milletvekili aday listesine itiraz etmişti.

Tomakin, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şunları kaydetmişti:

  • Yüzyılın seçimine yaklaşık bir ay kaldı. Aday listelerimiz Genel Merkez tarafından ilan edildi ancak İl Başkanı olarak bulunduğum şehirde sorumluluğu üzerinde taşıyan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor.
  • Ordu halkı aday listelerimize çok ciddi bir şekilde itiraz ediyor. Ordu’da yapılmış bunca işlerin üzerinden böyle bir aday listesi ile milletimizin karşısına çıkmanın, seçim günü akşamı Ordu ilimizde milletvekili seçimlerinde yaşayabileceğimiz riskleri açıkçası üstlenmek istemiyorum.
  • Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanım, sesimizi duymanızı ve geldiğimiz noktada istifanın eşiğinde olduğumuzu arz ediyor, takdir ve talimatlarınızı bekliyoruz. Saygılarımla…

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER