A3 Haber

SGK ‘gazi’ maaşlarını kesti

SGK ‘gazi’ maaşlarını kesti

SGK ‘gazi’ maaşlarını kesti
Aralık 19
09:42 2019

Çalışabilir durumda olan gazilerin erken emeklilikten yararlanma hakkının kaldırılmasının ardından 2013-2016 arasında bu haktan yararlanan 377 gazinin emekli maaşı kesildi.

Operasyonlarda yaralanıp “gazi” unvanı olanlardan çalışabilir durumda olanlar, devlet kurumlarında “engelli” statüsünde çalışabiliyor. “Malul gaziler”, engelli yurttaşlara sağlanan erken emeklilik hakkından da yararlanıyordu. Bu yolla “gazi” olanlar, 3 bin 600 prim günü ve 15 yıllık sigortalılık süresiyle emekli olabiliyordu. Bu hak AKP tarafından kaldırılırken, daha önce maaş bağlanan 377 kişiye kötü haber geldi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, “gaziler”, 2013-2016 yılları arasında SGK’ye yapılan başvuruların kabul edildiğini ve emekli aylığı almaya başladıklarını, ancak 17 Aralık’ta kendilerine bu emeklilik işlemlerinin “sehven” yapıldığı gerekçesiyle maaşlarının kesildiğini belirtti.

Duruma tepki gösteren “Gaziler”, 2013’te yaşadıkları hak kayıpları için yasal düzenleme beklerken kazanılmış haklarının kaybedilmesinden şaşkınlık duyduklarını belirtti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER