A3 Haber

Trump’ın azli oylaması sonuçlandı: Dosyalar yargılama için Senato’ya gönderildi

Trump’ın azli oylaması sonuçlandı: Dosyalar yargılama için Senato’ya gönderildi

Trump’ın azli oylaması sonuçlandı: Dosyalar yargılama için Senato’ya gönderildi
Aralık 19
07:48 2019

ABD Başkanı Donald Trump’ın azline yönelik iki suçlamayı içeren dava dosyası ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda onaylanarak, yargılama için Senato’ya gönderildi.

ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda onaylanmasının ardından yargılama için Senato’ya gönderilen maddelerden “görevi kötüye kullanma” suçlaması Temsilciler Meclisi’ndeki oylamada 197 “hayır” oyuna karşı 230 “evet” oyuyla; “Kongre’nin engellenmesi” suçlamasında da 198 “hayır” oyuna karşı 229 “evet” oyuyla yeterli oy sayısına ulaşıldı.

Oylamalarda tüm Cumhuriyetçi vekiller “hayır” oyu verirken, ilk oylamada iki, ikinci oylamada üç Demokrat vekilin “hayır” oyu vermesi dikkat çekti.

Maddelerin yer aldığı dava dosyası, yargılama ve Trump’ın azline yönelik nihai kararın verilmesi için Senato’ya gönderildi.

Trump cephesinden ilk tepki

Beyaz Saray, Temsilciler Meclisinin Trump’a yönelik iki azil maddesini onaylamasına ilişkin, “Bugün, milletimiz tarihine Temsilciler Meclisi en utanç verici siyasi bölümlerinden birisi olarak geçmiştir” açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray Basın Ofisi, Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda, Trump’a yönelik “görevini kötüye kullanma” ve “Kongre’nin işleyişini engelleme” başlıklarından oluşan azil maddelerini onaylamasının ardından yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Amerikan halkı bu utanç verici davranışa kanmıyor. Başkan Trump’ın, Senato’nun Temsilciler Meclisi’ndeki süreç boyunca görmezden gelinen düzen, adalet ve yargı sürecini sağlayacağına dair inancı tam. Trump, bundan sonraki adımlar için hazır ve tamamen aklanacağına güveniyor” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER