A3 Haber

Selçuk Mızraklı’nın tutukluluk haline devam kararı

Selçuk Mızraklı’nın tutukluluk haline devam kararı

Selçuk Mızraklı’nın tutukluluk haline devam kararı
Aralık 25
17:03 2019

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı iken görevden alınarak tutuklanan Selçuk Mızraklı’nın hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tutukluluk halinin devamına karar verildi.

A3 Haber Merkezi- Yerine kayyum atandıktan sonra tutuklanan HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Mızraklı, Kayseri 2 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) katılırken, avukatları da salonda hazır bulundu.

“Kürt yurttaşların iradesi hiçe sayılmıştır”

Selçuk Mızraklı, suçlamaları “mesnetiz” olarak niteledi, tahliyesini istedi. Mızraklı, “Kovuşturmanın neresi doğru? Bilgi ve belge yok. 700 km uzaktan savunma yapıyorum. Kayyum tehdidine karşı demokrasiye olan inancımızla seçimlere girdik. Bu kayyum rezaletini perdeleme çalışmasıdır. Kürt yurttaşların iradesi hiçe sayılmıştır” dedi.  Mızraklı’nın avukatları ise, müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek, tahliyesi yönünde karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında mevcut delil durumu, isnat edilen suçla ilgili somut delillerin bulunması, kaçma ve saklanma şüphesi, suçlamaya ilişkin cezasının alt ve üst sınırı ile verilmesi beklenen cezaya göre tutuklama tedbirinin ölçülü olduğunu dikkate alarak, Mızraklı hakkında tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme, Mızraklı’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Ne olmuştu?

19 Ağustos’ta görevden alınan ve ardından da tutuklandıktan sonra yerine kayyum atanan HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası, mahkumiyeti halinde ise TCK’nin 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarına hükmedilmesi talep edilmişti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER