A3 Haber

Milyarder pedofil Jeffrey Epstein’ın ilginç ilişki ağları: Trump, Clinton, Prens Andrew…

Milyarder pedofil Jeffrey Epstein’ın ilginç ilişki ağları: Trump, Clinton, Prens Andrew…

Milyarder pedofil Jeffrey Epstein’ın ilginç ilişki ağları: Trump, Clinton, Prens Andrew…
Aralık 28
15:00 2019

Seks amaçlı insan kaçakçılığı yapan ve reşit olmayan kız çocuklarını da cinsel istismar ağına dahil eden Jeffrey Epstein, 10 Ağustos’ta şüpheli bir şekilde öldü. Epstein’ın ölümü kayıtlara “intihar” olarak geçti ve Epstein soruşturması sonlanmış oldu. Peki Epstein kimdir, nasıl zengin oldu, kimlerle teması vardı?

ABD’li milyarder Jeffrey Epstein, gözetim altında tutulduğu hapishanede şüpheli bir şekilde öldü. Yargılaması sırasında ölen Epstein, intihar etmemesi için kontrol altında tutuluyordu.

Yapılan resmi açıklamalara göre Epstein’ın intiharı sırasında kameralar çalışmıyordu. Seks amaçlı insan kaçakçılığı yaptığı bilinen Epstein, reşit olmayan kız çocuklarıyla siyasetin üst düzey isimlerini bir araya getiriyordu.

Epstein nasıl zengin oldu?

1953 doğumlu Epstein’ın zengin oluşu hikayesinin geri kalan kısmı kadar ilginç. Ailesi “orta halli” olan Epstein, başarılı denemeyecek bir eğitim hayatı sonrasında bir özel okulda öğretmenliğe başlıyor. Epstein’ı 1974’te özel okulda işe aldıran kişiyse ABD Başkanı Donald Trump tarafından ABD Başsavcısı olarak atanan William Barr’ın babası Donald Barr.

Epstein’ın öğretmenlik serüveni yalnızca 2 yıl sürüyor. Epstein, okuldan “kötü performansı” sebebiyle kovulmasına karşın burada edindiği bağlantılar sonucunda tanıştığı Alan Greenberg’in aracılığıyla büyük bir yatırım bankası olan Bear Sterns’e giriyor. Burada zengin müşterilerle kurduğu ilişkiler sebebiyle yükselen Epstein, bir kaç yıl içerisinde “sınırlı ortak” yapılıyor.

Sonrasında kendi finans şirketini kuran Epstein, milyarder müşterileri için “sıra dışı” danışmanlık hizmetleri veriyor. Dolandırılan, malvarlıklarına el konan, varlıkları “kaybolan” kişiler için çalışan Epstein, bu konulardaki becerisi sebebiyle gelecek yıllarda büyük servet kazanıyor.

Kendi ifadesine göre CIA ajanı

Epstein, bu yıllarda konuştuğu kişilere CIA adına çalışmakta olduğunu söylüyor. Evening Standard’da yer alan 22 Ocak 2001 tarihli yazıda, Nigel Rosser, Epstein için “Gizli olarak silah taşıma lisansı vardı ve CIA adına çalışmakta olduğunu eskiden söylüyordu, ancak artık bunu kabul etmiyor, ABD’nin her yerinde mülkleri var. Londra’ya geldiğinde bir İngiliz silah tüccarı New York polisinin kullandığı bir pompalı silahı ona hediye etmişti. Bu silahı ülkeye nasıl soktuğunu Tanrı bilir” diyerek Epstein’ın kendisini CIA ajanı olarak tanıttığını ifade ediyor.

Epstein, bu dönemde sıklıkla sahte pasaportlar kullanıyor. Daily Beast’ten Tracy Connor’ın haberine göre 1980’lerde kendisine “arkadaşı tarafından verilen” bir Avusturya pasaportu taşıyan Epstein, pasaportuna göre Suudi Arabistan’da ikamet ediyor. Pasaportta kullanılan ismin de sahte olduğu aktarılıyor. ABD’li ünlü savcı ve siyasetçi Alexander Acosta da, kendisine Epstein’ın istihbaratçı olduğunun söylendiğini ifade ediyor. Acosta’nın ifadesi ABD’li gazeteci Vicky Ward tarafından aktarılıyor.

Epstein’ın silah kaçakçılığı ilişkileri

ABD’li milyarder Epstein, sıklıkla seks amaçlı insan kaçakçılığı suçlamasıyla gündeme gelse de, kariyeri boyunca silah kaçakçılarıyla da iç içe olduğu görülüyor. 1980’lerde Epstein’ın müşterileri arasında Adnan Kaşıkçı da bulunuyor. Kaşıkçı, ABD silahlarını İsrail’den İran’a kaçırmaya aracı olan isimdi. Kaşıkçı’nın adı, İran-Kontra skandalıyla birlikte anılıyor.

Epstein, Kaşıkçı dışında da çok sayıda “savunma şirketi” ve silah kaçakçısıyla içli dışlı oldu. Vanity Fair’de Mart 2003’te yer alan “Yetenekli Bay Epstein” (“The Talented Mr. Epstein”) başlıklı yazıda Epstein’ın silah ticareti apan Douglas Leese ile ilişkisi olduğu aktarılıyor.

Epstein’ın sonraki ortağı Steven Hoffenberg ile tanışmasına da Leese ve eski ABD Başsavcısı John Mitchell aracı oluyor. Vanity Fair’deki yazıda Hoffenberg ve Epstein’ın “pek çok ortak noktası olduğu”, “ikisinin de zeki ve para kazanma konusunda saplantılı” oldukları söyleniyor. Hoffenberg ve Epstein tarafından kurulan Tower Financial Corporation, ABD’nin o zamana kadar ki en büyük Ponzi dolandırıcılığı oluyor ve 450 milyon dolar topladıktan sonra batıyor. Hoffenberg, ifadelerinde Epstein’ın da dolandırıcılığa dahil olduğunu açıklasa da, şirketten bir kaç yıl önce ayrılan Epstein konuyla ilgili yargılanmıyor.

(Donald Trump, Melania Trump, Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell)

Trump ile en azından 1989’dan beri tanışıyorlar

Epstein’ın yakın çevresindeki isimlerden biri ABD Başkanı Donald Trump, Trump ve Epstein’ın tanışıklığı en azından 1989’a kadar gidiyor. 5 Mayıs 1989 tarihli NY Daily News haberinde Trump’ın Epstein’ın en yakın ismi olan Ghislaine Maxwell’in yatında olduğu belirtiliyor. Trump o zamanlar Ivana ile evli olsa da, Epstein The New York Times’a yaptığı açıklamada Trump’ı şimdiki eşi Melania ile tanıştıranın kendisi olduğunu ifade ediyor.

Trump’ın ünlü konutu Mar-A-Lago’da yaptığı pek çok etkinliğe Epstein ve Maxwell’i de çağırdığı biliniyor. 1990’ların başından beri yapılan bu partilerde reşit olmayan kızların da bulunduğu iddia ediliyor. ABD’li gazeteci Michael Corcoran, Epstein’ın Trump’ın uçağına reşit olmayan kızları bindirerek, Trump’ı da insan kaçakçılığına dahil ettiğini aktarıyor.

Epstein Clinton ailesiyle de içli dışlı

Jeffrey Epstein’ın siyasi bağları Trump ile sınırlı değil. Epstein, Clinton ailesiyle de yakın ilişki içerisindeydi. Bill Clinton’ın ABD Başkanı olduğu dönemde Beyaz Saray’ı pek çok kez ziyaret ettiği bilinen Epstein, Clinton’larla pek çok ortak etkinlikte görülüyor.

Epstein’ın evinde bulunan Bill Clinton tablosuysa çok sayıda ilginç komplo teorisinin üremesine yol açtı. Hakkındaki pek çok dolandırıcılık ve seks amaçlı insan kaçakçılığı suçlamasına karşın, bir şekilde korunan ve yargılanmadan ölen Epstein’ın ilişkilerinin doğası en azından şimdilik karanlıkta kalmayı sürdürüyor.

Eptesin ve Bill Clinton’ın birlikte olduğu bir fotoğraf ve Epstein’ın evinden çıkan Bill Clinton tablosu:

İngiltere Kraliyetiyle de ilişkili

Epstein’ın bağlantıları ABD ile sınırlı değil. ABD’li milyarderin yakın çevresinde yer alan isimlerden biri de İngiltere Prensi Andrew. Prensin de Epstein tarafından düzenlenen ve reşit olmayan kızların bulunduğu çok sayıda partiye katıldığı aktarılıyor.

Andrew’ın isminin Epstein soruşturmasına karışmasıyla birlikte, Andrew Epstein ile yakın olmadığı yönünde açıklamada bulundu. Ancak bu açıklama hemen yalanlandığı gibi, fotoğraflar Trump’ın Adrew’ı tanımadığı iddiasını da yalanladı. Örneğin 2000 yılından fotoğraflarda, Trump ve Melania çiftinin (henüz evlenmemişken) yanında prensin de bulunduğunu gösteriyor. Fotoğrafın çekildiği yerse Trump’a ait Mar-a-Lago! Fotoğraflardan birinde Epstein ve Maxwell de bulunuyor. Etkinliğin 20 Şubat 2000’de Palm Beach Post tarafından yapılan haberinde prensin etkinlik sırasında arka planda kalmayı tercih ettiği söylenirken, etkinlikte başka ünlü isimlerin de olduğu aktarılıyor.

Epstein neyle suçlanıyor, soruşturma ne durumda?

ABD yargısı kuralları gereği Epstein’ın ölümüyle birlikte, Epstein’ın seks amaçlı insan kaçakçılığına ve reşit olmayan kızları cinsel istismar ağına dahil etmesine dair soruşturma sonlandı. Şüpheli ölüm soruşturmayı sonlandırmış olsa da, geride araştırılması gereken pek çok konu kaldı.

Hala hiçbir suçlamayla karşı karşıya olmayan Ghislaine Maxwell serbest ve kayıp durumda. Ancak Maxwell’in FBI tarafından soruşturulmakta olduğu iddia ediliyor.

Epstein’ın cesedinin etrafında şüpheli kişiler

Epstein’ın ölümüne ilişkin şüpheler, ölümün biçimiyle sınırlı değil. Ceset kimseye gösterilmeden hapishaneden taşındı ve hapishane açıklamasına göre hücreyi izleyen 4 kameranın tamamı bozulmuştu.

Cesedin etrafında üzerinde hiçbir resmi ifade veya sembol bulunmayan kişiler görülürken, aynı kişilerin cesedin götürüldüğü her yerde görülmeleri dikkat çekti.

Bunaunla birlikte Epstein’ın otopsi raporu, boynunda çok sayıda kırıl olduğunu ve asılmayla bağdaşmayan bulgulara rastlandığını da ortaya koydu.

About Author

Tulga Buğra Işık

Tulga Buğra Işık

Related Articles

TÜM HABERLER