A3 Haber

ABD Başkanı Trump’tan İran’a tehdit: İran’a ve İran kültürüne ait 52 hedefi vururuz

ABD Başkanı Trump’tan İran’a tehdit: İran’a ve İran kültürüne ait 52 hedefi vururuz

ABD Başkanı Trump’tan İran’a tehdit: İran’a ve İran kültürüne ait 52 hedefi vururuz
Ocak 05
09:14 2020

ABD Başkanı Donald Trump İran’ı tehdit ederek, İran’a ve İran kültürüne ait 52 hedef belirlediklerini ve bunları vurabileceklerini söyledi. Kültürel hedeflerin vurulması savaş suçu anlamına geliyor.

İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından ABD ile İran arasında yaşanan gerginlikte ABD Başkanı Donald Trump’tan bir tehdit daha geldi. Donald Trump İran’ın “ABD hedeflerine saldırması” halinde hızlı ve net karşılık vereceklerini söyledi

Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Eğer İran saldırırsa İran’a ve İran kültürüne ait 52 hedef belirledik. Yıllar önce İran tarafından rehin alınan 52 ABD’liyi temsilen bu 52 hedefi vururuz” dedi.

Kültürel hedefleri vurmak savaş suçu

Trump, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada İran’ı “ÇOK HIZLI VE ÇOK SERT” vuracaklarını söylerken, paylaşımımda kültürel hedeflerin de vurulacağını söylemesi dikkat çekti.

Kültürel açıdan önem taşıyan, askeri olmayan noktaların vurulması savaş suçu. Trump’ın paylaşımı bu sebeple tepki gördü.

Trump’tan İran’a ikinci tehdit

Trump, ilk paylaşımından altı saat sonra İran’a ikinci bir tehditte bulundu.

ABD Başkanı’nın açıklaması şöyle:

“ABD askeri ekipmanlara daha yeni iki trilyon dolar harcadı. Dünyadaki en büyük ve EN İYİYİZ! Eğer İran bir ABD üssüne ya da herhangi bir ABD’liye saldırırsa, onlara güzel ve yeni askeri ekipmanlarımızdan göndereceğiz… ve bundan çekinmeyeceğiz!”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER