A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan gündeme dair önemli açıklamalar

Kılıçdaroğlu’ndan gündeme dair önemli açıklamalar

Kılıçdaroğlu’ndan gündeme dair önemli açıklamalar
Ocak 09
22:14 2020

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair soruları Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş’ın Eşit Ağırlık Özel programında yanıtladı.

ABD-İran gerilimi

Kılıçdaroğlu, “Bu olay aslında Ortadoğu’da vekalet savaşlarının getirdiği noktayı gösteriyor. Aslında yapılması gereken CHP olarak OBİT dediğimiz bölgeye barışın gelmesi. Vekalet Savaşlarında Orta Doğu’nun kurtarılması lazım. Burada aktif olması gereken ülke Türkiye ve İran’dır” dedi.

Dış politika

Koalisyon döneminden beri Türkiye’nin dış politikasını değiştirmesi gerektiğini CHP grubu olarak her zaman dile getirdiklerini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu dış politika Türkiye’ye çok zararlar getirdi. Dış politika Milli olması gerekir. Ülke çıkarlarını uluslararası arenada da savunmamız gerekiyor. Yanlış, kişisel çıkarlar üzerinden geldi. Nasıl iktidarımı korurum mantığıyla dış politika olmaz. Doğu Akdeniz’e gemi gönderdik ne oldu? Ama onlar gönderdi biz bulduk paylaşacağız diyorlar. Ben bunu söyleyince bana kızıyorlar. Ama gerçek bu, yapamadılar. Sonra ne oldu Libya’ya asker gönderelim dedik biz de destek verdik. Neden asker gönderiyoruz? Fizan çöllerinde bizim askerimizin ne işi var? Bizim askerimizin kanının Libya çöllerinde dökülmesini istemem”

“Son 10 yılda dış politikada verilen zararı başka hiçbir hükümet bize bu kadar derin zarar vermedi.”

Putin-Erdoğan görüşmesi

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan beni eleştiriyor ama benim söylediğime geliyor. Ben arabuluculuk çağrısında bulundum, Erdoğan beni hedef aldı. Putin’den ders alıyorsunuz ben söyleyince laf söylüyorsunuz. Putin gelince aynısını o söylüyor yüz seksen derece dönüyor Putin’i destekliyor. Devlet yönetmesini bilmiyorlar. Uluslararası arenada bir ülkenin çıkarlarını konuşmak zorundasınız.”

“Kanal İstanbul, Erdoğan’ın rant projesidir”

Kanal İstanbul’un devlet projesi olmadığını Erdoğan’ın rant projesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Kaldı ki bu projenin yapılacağı da yok. Bu ülkede olan bitenleri ört bas etmek için bunu ortaya attılar. Devleti çılgın insanlar değil, kendi ülkesinin çıkarlarını savunan insanlar yönetir. Çılgın projeymiş, buyur yap o zaman. Yap-İşlet-Devret ile kanalı yapacakmış. Birisi buraya gelip kanal yaparsa, CHP iktidar olduğunda bir kuruş vermem” dedi.

Yerli otomobil

Kılıçdaroğlu, “Türkiye bu otomobili yapabilir. Şov ayrı bir şey yapmak ayrı. İstediğimiz şu, dünya standartlarına uygun herkesin alacağı bir şey olsun. Daha önce biz bunları yaptık, olmadı. Bu işler planlı olur. Bir fizibilite raporu çıksaydı biz de bunu görürdük. Ama öyle bir rapor yok” ifadelerini kullandı.

Devlette liyakat tartışması

AKP’nin devlette liyakatı bitirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Devletin organlarını dışladılar. Böyle bir tablo çıkardılar ortaya. O tablo da Türkiye’yi bu noktaya getirdi. 17 yıldır tek başına ülkeyi yönetiyor. İstediği her şeyi yapabiliyor. Neden Türkiye’de 673 liranın altında geliri olan 8 milyon kişi var. Hala milyonlarca kişi çöp konteynerinden geçiniyor. 17 yılın sonu bu. Tek adam dedi tek adam oldu” diye konuştu.

Mal varlığı tartışması

Kendi mal varlığının araştırılmasını her zaman belirttiğini açıklayan Kılıçdaroğlu , “Ama kendisi dünyaya meydan okumakla meşgul. Araştırılamıyor. En ağır mektubu bile sineye çekiyorsun. Beyefendi içine sindirdi. Ben onun için değil işgal ettiği makam için sindiremiyorum” dedi.

Adil Öksüz açıklaması

Kılıçdaroğlu, “Adil Öksüz’ün Türkiye’den kaçışı ve bağlantıları hakkında elimizde bilgiler var ama belge yok. Onun için söyleyeceğim yalan diyecekler o yüzden açıklamayacağım. Ama hepsini biliyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER