A3 Haber

CHP’li Umut Oran: AKP ülke çıkarları için değil, İslamcı grupları desteklemek için Libya’ya asker gönderiyor

CHP’li Umut Oran: AKP ülke çıkarları için değil, İslamcı grupları desteklemek için Libya’ya asker gönderiyor

CHP’li Umut Oran: AKP ülke çıkarları için değil, İslamcı grupları desteklemek için Libya’ya asker gönderiyor
Ocak 10
14:55 2020

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “AKP ülke çıkarları için değil, kendilerine yakın gördükleri siyasi İslamcı grupları desteklemek için Libya’ya asker gönderiyor” dedi.

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Libya’ya asker göndermenin “vatanseverlik ölçüsü olamayacağını” belirterek, AKP tarafından izlenen dış politikayı eleştirdi.

Umut Oran, “AKP ülke çıkarları için değil, kendisine yakın gördüğü İslamcı grupları desteklemek için Libya’ya asker göndermek istiyor” dedi. CHP’li Oran, “Türkiye, AKP’den kurtulduğu gün Akdeniz’in Türk Gölü olmasının önü açılacaktır” diye konuştu.

“Hamasi bir söylem olma dışında anlam ifade etmiyor”

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Umut Oran, bölgesel ve küresel iktidar savaşlarının sürdüğü bir dönemde Türkiye’de yönetici elitlerin hayal aleminde yaşadıklarını belirterek, “Türk milletinin geleceğini tehlikeye atıyorlar” ifadesini kullandı.

AKP’nin hamasetle mevzi kazanmaya çalıştığını kaydeden Umut Oran, “İktidarın son dönemde sürekli gündemde tuttuğu Libya’ya asker gönderme meselesi de hamasi bir söylem olmanın dışında anlam ifade etmemektedir, zira tarih de coğrafya da AKP söylemlerini yalanlamaktadır” diye konuştu.

“AKP’nin Türkiye’ye ağır bedeller ödetmesine müsaade edilmemeli”

AKP tarafından izlenen yanlış dış politika yüzünden Türkiye’nin milli çıkarlarının tehlikeye atıldığını belirten  Oran, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Bu itibarla, Türk milletine düşen görev, kurtuluşun ve kuruluşun temel felsefesine uygun olarak, tam bağımsız Türkiye mücadelesine sahip çıkmak ve muasır medeniyetlerin ötesine geçme hedefine ara vermeden yürümektir. 3.Dünya savaşının yaşandığı bir dönemde maceracı AKP zihniyetinin Türk milletine ağır bedeller ödetmesine müsaade etmemek gerekir. Bugünün en vatansever tavrı; ekonomiyi büyütmek, eğitim sistemini modernleştirmek ve istihdamı arttırıcı politikalara öncelik vermektir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER