A3 Haber

Pir Sultan Abdal Cemevi’ne yapılan saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı

Pir Sultan Abdal Cemevi’ne yapılan saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı

Pir Sultan Abdal Cemevi’ne yapılan saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı
Ocak 20
19:18 2020

Pir Sultan Cemevi’ne yapılan saldırının ardından açıklama yapan valilik, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Valiliğin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan da açıklama geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sultanbeyli’deki Pir Sultan Cemevi’ne yapılan saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma yapılıyor.

Bağış kutusundaki parayı da çaldılar

Sultanbeyli’deki Pir Sultan Cemevi’ne gece girilip zarar verildiğine dair ihbar sonrası dün olay yerine giden emniyet görevlilerince tutanak tutulmuş, şüpheli veya şüphelilerce yerlere yazılar yazıldığı ve bağış kutusundaki paranın alındığı tespit edilmişti.

İstanbul Valiliği de olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Ne olmuştu?

İstanbul Sultanbeyli’de bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi hedef alındı.

Cemevinin bahçesinde bulunan yönetim ofisinin kapısı kırarak içeri girildi, yere boyayla ‘Bitmedi’ yazıldı. Yönetim ofisi tahrip edilirken, bina kapısına da ‘Öl’ yazıldı.

CHP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Dün gece Yavuz Selim Mahallesinde bulunan Pir Sultan Abdal Cemevinin, kapılarını kırarak içeri girip, boyalarla ölüm tehditleri ve bitmedi tarzında yazılar yazılmıştır. Bu kalleşçe saldırıyı yapanları kınıyoruz. Cemevi yönetimine ve alevi vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz” ifadeleri kullanıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER