A3 Haber

‘Bu paralı askerler Türkiye ne söylerse inanıyor’: Libya’ya götürülen ÖSO üyelerine neler söylendi?

‘Bu paralı askerler Türkiye ne söylerse inanıyor’: Libya’ya götürülen ÖSO üyelerine neler söylendi?

‘Bu paralı askerler Türkiye ne söylerse inanıyor’: Libya’ya götürülen ÖSO üyelerine neler söylendi?
Şubat 06
09:55 2020

Türkiye’nin Libya’ya taşıdığı ÖSO üyelerine Libya’da “Rus askerlerin” bulunduğunu söyleyerek onları Halep ve İdlib’den ayrılmaya ikna ettiği öne sürüldü.

A3 Dış Haberler | Suriye ve Rusya’nın Halep ve İdlib’de başlattığı harekat devam ederken, bölgede bulunan binlerce ÖSO üyesi Türkiye tarafından Libya’ya taşınmıştı.

İhvancı Trablus hükümetinin talebiyle taşınan ÖSO üyelerine, Libya’daki Rusya varlığı konusunda yalan söylendiği, ülkeye gitmeye bu şekilde ikna edildikleri söyleniyor.

“Türkler bunu doğruladı”

The Investigative Journal’dan Lindsey Snell’in aktardığına göre İdlib’in Kefr Nebl kasabasından 21 yaşındaki bir ÖSO üyesi olan Süleyman Muhammed, Libya’ya gitme sebebi olarak “Orada Ruslar var. Rus askerleri var” diyor.

“Türkler bunu doğruladı” diyen Muhammed, “Burada hiçbir Libyalı zarar vermem ama eğer bir Rus bulursam onunla savaşırım” diye konuşuyor.

“Aynı düşmana karşı savaştıklarına inanıyorlar”

Afrin’den bir ÖSO kaynağı olan Hasan Halid, The Investigative Journal’a yaptığı açıklamada “Tabii ki orada Rus askerleri yok. Türkler onlara Libya’da Rus ordusu olduğunu ve onlara karşı savaşacaklarını söylüyor” diyor.

ÖSO’cuların kandırıldığını savunan Halid, “Suriye’de kentlerini yok eden düşmana karşı savaşacaklarını inanıyorlar ama tabii ki bu bir yalan ve Libya Suriye değil” diyor.

“Türklerin yardımıyla Rusları yeneceğiz”

Hasan Halid, “Bu paralı askerler Türkiye onlara ne söylerse inanıyorlar” derken, Süleyman Muhammed, yakın zamanda Libya’da kapsamlı bir harekat başlatacaklarını iddia ediyor.

Süleyman Muhammed’e göre Libya’ya gönderilen ÖSO üyeleri “Türk güçlerinin ve ekipmanlarının yardımıyla Rusları yenecek”.

“Hafter Sünnilerden nefret ediyor”

Hafter Sünnilerden nefret ediyor” diyen Süleyman Muhammed, kendisine Hafter’in Libya’nın büyük çoğunluğu gibi Sünni olduğu söylendiğinde Hafter için “sadece ismen Sünni” diyor.

Süleyman Muhammed, ABD’nin “Türkiye ve Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin yanında olduğunu” savunuyor, bunun sebebi sorulduğundaysa “Türkiye’nin kendilerine böyle dediğini” söylüyor.

“Bu silahları sadece PUBG’de görüyoruz”

Habere göre Türkiye’nin gelişmiş silah sevkıyatı ve gönderilen silahların kalitesiyle ilgili sorular sorulan ÖSO komutanı İsa Abbas, gülerek “ben bilmiyorum” diyor.

İsa Abbas, “ÖSO’nun gelişmiş silahlar gördüğü tek yer filmler ya da [bilgisayar oyunu] PUBG. Suriye’de gelişmiş silahları hiç görmedik” diyor.

“Türkiye gönüllü bulmakta güçlük çekiyor”

The Investigative Journal’a göre 2 bin dolar ve üzeri maaşlara ve Türk vatandaşlığı dahil olmak üzere sağlanan yan menfaatlere rağmen Türkiye Libya’ya gitmeyi kabul edecek gönüllüler bulmakta güçlük çekiyor.

ÖSO komutanlarının Halep ve İdlib’de süren Rusya-Suriye harekatı sebebiyle üyelerini Libya’ya göndermek istemedikleri, hatta buna yasak getirecekleri yönünde tehditte bulundukları aktarılıyor.

Habere göre ÖSO komutanlarının tehdidi, Türkiye’nin maaş ödemeyi tamamen bırakma tehdidiyle birlikte son buldu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER