A3 Haber

Özgür Özel’den AKP’ye: ‘FETÖ’ size bu imzayı attırarak, kendisiyle mücadele edenleri temizledi

Özgür Özel’den AKP’ye: ‘FETÖ’ size bu imzayı attırarak, kendisiyle mücadele edenleri temizledi

Şubat 07
16:23 2020

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kamuoyunda “gece yarısı operasyonu” olarak bilinen 7 Ocak 2009 tarihli kanun tasarısı hakkında, “Yapılan operasyon Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, uyuşturucuyla mücadele diye konulup, gecenin bir yarısındaki Mustafa Elitaş önergesiyle, ‘hali dahil’i ‘halinde’ye çevirme meselesidir” dedi. Özel, “FETÖ kendisi ile mücadele edenleri temizledi size bu imzayı attırarak, bu değişikliği yaptırarak. Kimi, neyi kandırıyorsunuz?” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında kamuoyunda “gece yarısı operasyonu” olarak bilinen yasa tasarısına ilişkin açıklamada bulundu.

“Cihan Haber Ajansı ‘AB uyum yasalarıyla ilgili’ diye duyurdu”

AKP’li grup başkanvekillerinin CHP’li grup başkanvekillerini ziyaret ederek bu yasa tasarısı hakkında bilgi verdiklerini söylediği toplantı hakkında konuşan Özel, “O toplantının çıkışında yapılan açıklamalar, kanunun dakika dakika takibi ve son dakika gelişmelerinin hepsi Cihan Haber Ajansı’nın belgeleri olarak internette duruyor” dedi.

7 Ocak 2009 tarihli kanun tasarısına değinen şu Özel, ifadeleri kullandı: “Altında Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası, son sayfasını açtığınızda bütün bakanların imzası var. Bu kanun teklifi kamuoyuna ve siyasi muhataplara şöyle anlatılıyor: Bu Avrupa Birliği yasalarıyla uyumludur. CHP’den randevuyu AB uyum yasalarıyla ilgili kanun teklifimiz hakkında bilgi vereceğiz.”

“Verilen destek, alınan destek, yapılan operasyon bambaşka”

Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Yapılan operasyon Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, uyuşturucuyla mücadele diye konulup, gecenin bir yarısındaki Mustafa Elitaş önergesiyle, ‘hali dahil’i ‘halinde’ye çevirme meselesidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin meclis kayıtlarından da baktığınızda bu yedinci madde önergesine bir desteği olmadığı gibi, yapılan işin kamuoyu tarafından da bir iz madde konulup uyuşturucu yapacağız diye ‘halinde’ye çevirip…Bu muhteşem FETÖ aklı…Bu muhteşem bir akıl. Kim takip ediyor bu işi? Baştan sonra takip edenler FETÖ’nün ajansı (Cihan Haber Ajansı). Efendim ‘Avrupa Birliği’yle ilgili iyi bir şeyler olacak, iki partinin grup başkanvekilleri bir araya geldi’…Çıkışta grup başkanvekilleri açıklama yapıyor, ‘bilgi verdik, destek aldık’. Verilen bilgi, alınan destek, yapılan operasyon bambaşka. Anlatmaya çalıştığımız mesele bu. Şimdi Elitaş çıkmış, ‘efendim biz zaten bilgi verdik, destek aldık…

CHP pozisyonu şudur: Bu uygulamaya destek verir. Bu laf oyunundan dolayı bu mühendisliğin, askerlerin yollanması işinin yaratacağı faciayı görür. Ertesi gün meclis açılır, basın toplantısı yapılır. Anayasa mahkemesine 60 gün süresi beklenmeden hızla gidilir. Bu madde iptal edilir. Adalet ve Kalkınma Partisi bu iptale karşı bu değişikliği bu sefer anayasa değişikliğine koyar. Anayasa değişikliğine CHP ‘hayır’, AKP ‘evet’ oyu verir. Bu operasyondan sonra bu meclisteki herkes konuşuyor ki, AK Partililer “Size nasıl gol attık” lafını kullanmıştır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER