A3 Haber

Fuat Oktay, Maarif Vakfı’nın devraldığı ‘FETÖ’ bağlantılı okul sayısını açıkladı

Fuat Oktay, Maarif Vakfı’nın devraldığı ‘FETÖ’ bağlantılı okul sayısını açıkladı

Fuat Oktay, Maarif Vakfı’nın devraldığı ‘FETÖ’ bağlantılı okul sayısını açıkladı
Şubat 17
13:08 2020

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Fethullah Gülen cemaati bağlantılı 213 okulu Maarif Vakfı olarak devraldıklarını söyledi.

Türkiye Maarif Vakfı tarafından 8. Ülke Temsilcileri İstişare toplantısı düzenlendi.

Vakfın Üsküdar’daki merkezinde yapılan toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanı sıra Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün de katıldı.

Fuat Oktay burada yaptığı konuşmasında, “Gönül coğrafyamızı sahiplenen duruşumuzun önemli bir nişanesi de 2016 yılında kurulan Türkiye Maarif Vakfı’dır. Türkiye Maarif Vakfı ile ülkemizin eğitim alanındaki zengin tecrübesini dünyanın dört bir yanındaki dostlarımızla paylaşıyoruz ve paylaşmaya da devam edeceğiz. Maarif Vakfı, yumuşak güç araçlarını çeşitlendirerek insanlığın ortak vicdanı olma sorumluluğunu üstlenen ülkemizin eğitim diplomasisi hamlesidir. Vakıf, tüm dünyada Türkiye Cumhuriyeti adına eğitim kurumlarını devralmak, yenilerini açmak ve bunların işletilmesinin ötesinde misyonlar taşımaktadır” dedi.

Gülen cemaati bağlantılı 213 okul devraldıklarını açıkladı

Fuat Oktay, “Kuruluşundan bu yana daha üç buçuk-dört yıl geçmiş olmasına rağmen 104 kadar ülkeyle resmi temas kurulması; 51 ülkede bilfiil temsilcilik açmak üzere 66 ülkede faaliyet gösteriliyor olması takdire şayandır. Ayrıca 19 ülkede hain terör örgütü FETÖ iltisaklı 213 okul Maarif Vakfımız tarafından devralınmış 40 ülke ile de bu okulların devri konusunda protokol imzalanmıştır” diye konuştu.

Fuat Oktay şöyle devam etti:

“FETÖ’nün zehirlediği bütün dünyada, içeride ve dışarıda akıttığı zehrin panzehri sizlersiniz. Ve bunun da bilincinde olarak bütün dünyaya yayılmış durumdasınız. Sadece bu zehir Türkiye’de ve Türkiye’ye karşı bir zehir değildi aslında. Hangi ülkede faaliyet gösterdilerse bu zehir o ülkelere aynen akıtılıyordu. Şu anda faaliyet gösterdikleri yerlerde de ne yazık ki bu zehri akıtmaya devam etmektedirler. Sizler panzehir olarak da bütün dünyaya yayılmış durumdasınız. Dışişleri Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte aslında bulundukları ülkedeki FETÖ’nün, biz sadece o okulları devralıp, sadece bir eğitim hizmeti vermiyoruz. aslında o ülkenin o devletine ve insanlarına da bir katkı sunuyoruz. Farkında olmadıkları bir zehrin, farkında olmadıkları bir tehlikenin özellikle çok büyük faturasını ödemiş bir ülke olarak onlara bunu anlatmaya çalışıyoruz.”

“Bazı ülkeler FETÖ üyelerine kol kanat geriyor”

Fuat Oktay, “FETÖ’nün Türkiye ve Türk dili markasını kullanarak yaptığı okullar milletimizin gasp edilmiş mallarıdır ve bunların daha çok ülkede Maarif Vakfımıza devredilmesi için diplomatik mücadelemizi sürdüreceğiz. Ne yazık ki hain FETÖ üyeleri, bazı ülkelerde mağdur gibi karşılanmakta, bu teröristlere kol kanat gerilmektedir. Biz bu ülkelerin ikiyüzlü tutumuna rağmen asla karamsarlığa düşmedik, düşmüyoruz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Sizlerin bulunduğunuz ülkelerde müzakerelerinizi kolaylaştırmak için tüm temaslarımızda ülkelere FETÖ’nün nasıl bir şer şebekesi olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. İnatla ve ısrarla muhataplarımıza bu meseleleri anlatmayı, varsa kafa karışıklıklarını gidermeyi sürdürüyoruz. Bugüne kadar haklı olduğumuz konularda doğruları söylemekten çekinmedik, hiçbir zaman da çekinmeyeceğiz. Sizlere düşen bu doğrultuda kararlılıkla çalışmaya devam etmektir. Eğitim kisvesi altında terör örgütü üyelerinin gençlerin ve çocukların o berrak, temiz zihinlerini zehirlemesine asla müsaade etmeyeceğiz. İnşallah önümüzdeki yıl düzenlenecek istişare toplantısında daha çok sayıda FETÖ iltisaklı okulun Maarif Vakfımıza devredildiğini konuşuyor olacağız” şeklinde konuştu. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER