A3 Haber

CHP: Ozan Ceyhun ve Egemen Bağış birlikte tavla oynarlar

CHP: Ozan Ceyhun ve Egemen Bağış birlikte tavla oynarlar

CHP: Ozan Ceyhun ve Egemen Bağış birlikte tavla oynarlar
Şubat 21
17:02 2020

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Ozan Ceyhun’un büyükelçiliğe atanmasına tepki gösterirken, “Kendisinin bundan önce Prag’a atanan büyükelçi Egemen Bağış’ın da yakın dostu olduğu söyleniyor. Herhalde orada canları sıkılmasın diye birbirlerine yakın olan yerlere gönderildiler herhalde. Tavla oynarlar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ve siyasete ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak, Avusturya Büyükelçiliğine Ozan Ceyhun’un atanmasına tepki  gösterdi.

CHP’li Öztrak, “Açıkçası son dönemde Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan atamalar diplomasi mesleğini bir kariyer olmaktan çıkardı. Bu kişi hangi diplomatik kariyerine dayanarak Viyana gibi önemli bir merkeze büyükelçi olarak atanıyor? Bir de kendisinin bundan önce Prag’a atanan büyükelçi Egemen Bağış’ın da yakın dostu olduğu söyleniyor. Herhalde orada canları sıkılmasın diye birbirlerine yakın olan yerlere gönderildiler herhalde. Tavla oynarlar. Diplomatlarımızda artık yavaş yavaş bu işlerden ellerini eteklerini çekmeye başladılar gibi geliyor,  bu ülkeye yapılacak en büyük haksızlıktır. Türkiye’nin gerçekten taa daha Osmanlı döneminden gelen liyakatli bir diplomatlar ordusu vardır. Kariyerleri son derece yüksektir. Şimdi bunlar bir kenara itiliyor ve ithal bir takım isimlerle gerçekten Türk diplomasına ciddi zararlar veriliyor” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER