A3 Haber

NBA’de koronavirüs önlemi: Çak yapmayın, yumruk tokuşturun

NBA’de koronavirüs önlemi: Çak yapmayın, yumruk tokuşturun

NBA’de koronavirüs önlemi: Çak yapmayın, yumruk tokuşturun
Mart 03
15:55 2020

NBA yönetiminin, yıldız basketbolcuları koronavirüsten korunmaları için beşlik çakmamaları konusunda uyardığı öğrenildi.

Çin’de ortaya çıktıktan sonra hızla dünyaya yayılan koronavirüs, spor organizasyonlarını da tehdit etmeye başladı. Bazı organizasyonlar iptal edilirken, bazıları seyirciye kapalı yapılmaya başlandı. NBA ise, koronavirüse karşı yıldız basketbolcuları gönderdiği bir notla uyardı.

NBA yönetiminden gelen uyarıda, basketbolculara beşlik çakmak yerine, yumruk tokuşturmaları konusunda çağrı yapıldı. Notta, özellikle maçlardan önce ve sonra seyirciler ile yapılan beşlik çakma hareketinin, koronavirüs bulaştırma ihtimalinden bahsedildi. Basketbolculara mümkün olduğu kadar kimseyle el teması kurmamaları söylenirken, bunu yapmak isteyenlerin ise yumruk tokuşturmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Ellerinizi sık sık sabunla 20 saniye yıkayın

Yıldız basketbolculara ayrıca imza günlerinde temiz kalem kullanmaları, taraftarlardan gelecek maddelerle temas etmemeleri belirtilirken “Ellerinizi sık sık sabunla 20 saniye yıkayın. Burnunuza, ağzınıza ve dudağınıza dokunmaktan kaçının” tavsiyeleri de verildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER