A3 Haber

İtalyanlar koronavirüse ‘balkon orkestrası’ ile direniyor

İtalyanlar koronavirüse ‘balkon orkestrası’ ile direniyor

Mart 14
14:23 2020

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’da halk “Ben evde kalıyorum” kampanyasıyla virüse karşı direniyor. İtalya’da balkona çıkarak adeta bir orkestra gibi şarkılar söyleyen vatandaşların görüntüsü sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi.

A3 Haber Merkezi- Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle birçok fuar, etkinlik, organizasyon ve spor müsabakaları ertelendi. Koronavirüsün en çok vurduğu ülkelerden biri olan İtalya’da vatandaşlar evlerinden çıkmıyor. İtalya’da hafta başında sosyal medya üzerinde başlayan ve hükümetin de destek verdiği “Ben evde kalıyorum” kampanyasıyla halk evden çıkmıyor ve sosyal medya üzerinden haberleşiyor.  Ülkede, çoğu iş yeri çalışanlarıyla evden telekonferans yöntemiyle bağlantı kurarken, üniversite hocalarının da derslerini telekonferans yöntemiyle yapıyor.

Koronavirüsün yaşattığı sıkıntıların yanında İtalyanlar eğlenmenin de yolunu buldu. İtalyanlar balkona çıkıp hep bir ağızdan şarkılar söylemesi ortaya renkli görüntülerin çıkmasına neden oldu. İtalya’daki “balkon orkestrası” sosyal medyada en çok paylaşılan videolar arasına girdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER