A3 Haber

Ankara, Konya ve İstanbul’un ardından Kayseri ve Isparta’da da yurtlar karantinaya tahsis edildi

Ankara, Konya ve İstanbul’un ardından Kayseri ve Isparta’da da yurtlar karantinaya tahsis edildi

Ankara, Konya ve İstanbul’un ardından Kayseri ve Isparta’da da yurtlar karantinaya tahsis edildi
Mart 16
13:50 2020

Koronavirüs önlemleri kapsamında Ankara, Konya ve İstanbul’un ardından Kayseri ve Isparta’da da öğrenci yurtları karantinaya tahsis edildi. Yurtlarda, umreden dönenler başta olmak üzere yurt dışından gelecek olanların 14 gün karantinaya alınacak.

A3 Haber Merkezi- Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ve Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtların karantinaya tahsis edilmesi uygulaması devam ediyor. Dün Ankara ve Konya’da karantina olarak tahsis edilen yurtlar dolunca gece İstanbul’da da iki yurt boşaltılmıştı. Gün içinde de Kayseri ve Isparta’da da yurtlar karantinaya tahsis edildi.

Öte yandan dün Ankara’da umreden dönen ve öğrenci yurtlarında karantina altına alınan yurttaşların, yurtların ahır gibi olduğunu söylemeleri büyük tepki toplamıştı.

Umreden dönen 315 kişi, Kayseri’de yurtta gözlem altında

Kayseri’de umreden dönen 315 yolcu, Talas ilçesindeki Hunat Hatun Öğrenci Yurdu’na götürülerek gözlem altına alındı.

Suudi Arabistan’dan gelen 315 umre yolcusunun bulunduğu uçak, Konya’daki yurtlarda yer kalmaması nedeniyle sabah saatlerinde Kayseri Havalimanı’na indi. Uçaktan inen yolcular, dış hatlar girişinde oluşturulan alanda sağlık görevlileri tarafından sağlık kontrolünden geçirildi.

Umre yolcuları, daha sonra otobüslere bindirilerek Talas’ta bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait Hunat Hatun Öğrenci Yurdu’na götürüldü. Altı otobüsle yurda götürülen yolcular, burada bahçede kurulan sağlık çadırında da kontrolden geçirildikten sonra binaya alındı. Umre yolcuları, burada 14 gün boyunca gözlem altında tutulacak.

180 kişilik umre kafilesi, Isparta’daki yurtlara getirilecek

Isparta Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, umre ziyaretinden dönen 180 kişilik kafile Isparta’daki iki yurtta misafir edilecek.

Isparta Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Covid-19 (koronavirüs) virüsünün sebep olduğu hastalıkla mücadele etmek için devletimiz tarafından çok sıkı tedbirler alınmış ve alınmaya devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı’mızca açıklanan tedbirler kapsamında yurt dışından gelen vatandaşlarımızın 14 gün süreyle kendilerini izole etmeleri gerekmektedir. 14 gün izole kuralı, umre ziyaretinden dönen vatandaşlarımız için de uygulanmaktadır. Bu sebeple ilimiz Süleyman Demirel Havalimanı’na bugün gelmesi planlanan 180 kişilik umre kafilesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Isparta ve Murad Hüdavendigar yurtlarında 14 gün süreyle misafir edileceklerdir. Bu süre boyunca yurt binasında ve çevresinde gerekli önlemler titizlikle alınacak ve vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları Valiliğimizce karşılanacaktır. Yurtta kalan vatandaşlarımızın takipleri ise uzman sağlık personeli tarafından yapılacaktır. Yurt dışı temaslı vatandaşların 14 gün süreyle izole edilmesi ülkemizde tedbir amaçlı uygulanan bir zorunluluk olup vatandaşlarımızın endişe etmesini gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Vatandaşlarımızın konuyla ilgili Valiliğimiz dışında yapılacak herhangi bir açıklamaya itibar etmemesi önemle rica olunur.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER