A3 Haber

HDP ve CHP’li üç ismin vekilliği düşürüldü

HDP ve CHP’li üç ismin vekilliği düşürüldü

HDP ve CHP’li üç ismin vekilliği düşürüldü
Haziran 04
15:23 2020

Meclis’te, HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP’li vekil Enis Berberoğlu’nun milletvekillikleri düşürüldü.

Meclis Genel Kurulu’nda, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, halklarında kesinleşmiş cezalar gerekçesiyle milletvekilliklerinin düşürülmesi istendi.

Vekilliklerin düşürülmesi istemi üzerine Meclis’te gerginlik başladı. CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, istemin Anayasa’ya aykırılık itirazında bulundu.

CHP ve HDP’nin itirazıyla usul tartışması başladı. DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP’li Musa Farisoğulları ve CHP’li Enis Berberoğlu’nun milletvekillikleri düşürüldü.

Mecliste “darbeci AKP” sloganı

Daha sonra sözü AKP Grup Başkanvekili Cihat Özkan aldı. Cihat Özkan ise, Meclis Başkanlığı Divanı gündemine destek verdiklerini duyurdu.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, AKP’ye tepki gösterek, “FETÖ’cü hakimlerin kararıyla halkın seçtiği milletvekilleri düşürülmek isteniyor. Farisoğlu ve Güven hakkında karar veren hakimler şu anda FETÖ’den içerideler. Çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacağınızı düşünün… Bu darbedir, darbedir, darbedir” dedi. Meral Danış Beştaş ayrıca, “Bugün bu dosyalar neden geldi? Kimden talimat aldınız? Hangi yetkiyle halkın vekilliğini düşürüyorsunuz” diye sordu.

AKP’li Milletvekili Recep Özel ise, “Kararları veren bağımsız mahkemelerdir. Burada yapılan usuli bir işlemdir” dedi.

CHP’li ve HDP’li vekiller, karar okunurken, söz konusu kararı protesto ederek masalara vurdu.

Vekiller, Meclis’te “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” ve “darbeci AKP” sloganları attı.

Siyasiler karara sert tepki gösterdi

Kararın ardından siyasiler sosyal medya hesaplarından sert tepki göstedi. Saray talimatıyla üç ismin milletvekilliğinin düşürüldüğünü belirten siyasiler, kararı “Demokrasiye vurulmuş bir darbe” olarak değerlendirdi.

Etiketler
Paylaş

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER