A3 Haber

Koronavirüslü öğrenciyle aynı sınıfta LGS’ye giren 19 öğrenci karantinaya alındı

Koronavirüslü öğrenciyle aynı sınıfta LGS’ye giren 19 öğrenci karantinaya alındı

Koronavirüslü öğrenciyle aynı sınıfta LGS’ye giren 19 öğrenci karantinaya alındı
Haziran 22
14:54 2020

Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı İsmail Şener, koronavirüse yakalanan bir öğrencinin ‘önlem alınmadan’ 20 kişilik sınıfta sınava sokulduğunu, ve diğer öğrencilerin karantinaya alındığını açıkladı.

A3 Haber Merkezi- Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı İsmail Şener, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) hakkında yazılı açıklama yaptı. Manisa Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu’nda üç gün önce koronavirüs tanısı konulmuş bir öğrencisinin 20 kişilik salonda sınava alındığını ve “fenalaştı” denilerek, başka bir odaya götürüldüğünü belirten Şenel, koronavirüs tanısı konulan öğrenciyle birlikte aynı salonda sınava giren öğrencilerin sınav bitişinde karantinaya alındığını duyurarak, şöyle konuştu: “Sınav 12.50’de bitiyor ama 15 No’lu derslikte sınava giren 19 öğrenci bırakılmıyor. Veliler telaşla kapı önünde çocuklarını bekliyor. Yarım saat sonra öğrencilerin velileri toplantı salonuna alınıyor ve çocuklarının 14 gün boyunca karantinada kalmaları gerektiği belirtiliyor, velilerin soruları yanıtsız bırakılıyor.”

“Öğrenciler ve veliler bulaş riskiyle karşı karşıya bırakıldı”

 

Velilerin ‘çocuklarımızı görmek istiyoruz’ talepleri yanıtsız bırakılıyor. Çocuklar ayrı yerde tutuluyor. Nöbetçi Doktor, ‘Ben bilgilendirme yaptım, belge imzalamayacaksanız 3 bin 300 lira ceza ödersiniz’ diye velileri tehdit ediyor” bilgisini veren Şener, sınav öncesinden sendika olarak uyarı yaptıklarını ancak bunun dikkate alınmadığını hatırlattı.

Şener sözlerini şöyle sürdürdü: “Okul önlerinde velilerin yığılması olurken, sınav salonlarında öğrenciler arası mesafe 40 cm standartlarındaydı. Üstelik koronavirüs tanısı konulmuş öğrenciler ile ilgili hassasiyet yeterince gösterilmeyince hem öğrenciler hem de veliler bulaş riskiyle karşı karşıya bırakıldı.

Şener önümüzdeki hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda benzer olayların yaşanmaması için uyardı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER