A3 Haber

Rabia Naz’ın anne ve babasının itirazı reddedildi: Takipsizlik kararına itiraz etmişlerdi

Rabia Naz’ın anne ve babasının itirazı reddedildi: Takipsizlik kararına itiraz etmişlerdi

Rabia Naz’ın anne ve babasının itirazı reddedildi: Takipsizlik kararına itiraz etmişlerdi
Ağustos 19
19:30 2020

Giresun Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın anne-babasının takipsizlik kararına yaptığı itirazı, verilen kararı usul ve yasaya uygun bularak reddetti.

Giresun’da 12 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüne ilişkin altı kişi hakkında verilen takipsizlik kararına, annesi Atike Vatan ve babası Şaban Vatan tarafından yapılan itiraz karara bağlandı.

Giresun Sulh Ceza Hakimliği, Atike Vatan ve Şaban Vatan adına dokuz avukatın yaptığı başvuruyu 17 Ağustos tarihinde sonuçlandırdı.

Mahkeme itirazın reddi kararında, Görele Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şikayete konu olayı yeterince araştırdığını, müştekilerin ileri sürdükleri delilleri topladığını, iddiaya konu olayı yeterince irdelediğini, soruşturma sonucunda şüpheliler hakkında kamu davasının açılması için yeterli delil elde edilememesi nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın verildiği belirtildi.

Takipsizlik kararı usul ve yasaya uygun bulundu

İtiraz dilekçesinde ileri sürülen delillerin kararın değiştirilmesini ve kaldırılmasını gerektirecek kuvvette olmadığı belirtilen mahkeme, bu haliyle kamu davasının açılması için yeterli nedenlerin bulunmadığını, verilen takipsizlik kararının usul ve yasaya uygun olduğunu kaydetti. (DHA)

Baba Şaban Vatan, Adalet Bakanı’nı istifaya çağırdı

Sosyal medya hesabından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü istifaya çağıran Şaban Vatan, “Adaletin olmadığı ülkemizde Adalet Bakanlığı Kurumu neden var ki ?  Ülkemizde çocuk, kadın katilleri ve tecavüzculeri korunuyor. Adalet Bakanlığı millet icin mi, AKP ve  mensuplarını korumak için mi? İnceleme müfettişleri yazılmış bir senaryoyu oynadılar. Savcılık da bu senaryoyu kabul etti ve olayı düşmeye bağladılar. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül olayın kaza olduğunu bana ispat et ya da istifa et” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER