A3 Haber

Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden AKP’li, bu kez kendi partililerini hedef aldı: Hamza Dağ, Nükhet Hotar, Binali Yıldırım…

Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden AKP’li, bu kez kendi partililerini hedef aldı: Hamza Dağ, Nükhet Hotar, Binali Yıldırım…

Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden AKP’li, bu kez kendi partililerini hedef aldı: Hamza Dağ, Nükhet Hotar, Binali Yıldırım…
Mart 15
21:03 2021

Geçtiğimiz dönem AKP’den İzmir Karabağlar belediye meclis üyesi olarak görev yapan, 2019’daki yerel seçimlerde ise yeniden aday gösterilmeyen Emrullah Kavuz, bu kez partisini hedef aldı. Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AKP İzmir Milletvekili Atila Kaya, eski Başbakan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile bir dönem AKP Genel Başkan Yardımcılığı yapan, şimdinin 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Nükhet Hotar hakkında ciddi iddialarda bulunan Kavuz hakkında işlem başlatılıp başlatılmadığı ise öğrenilemedi.

Sabıkası kabarık

AKP’den Karabağlar Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaparken sık gündeme gelen Emrullah Kavuz, yayınladığı video ile Adalet Yürüyüşü yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ölüm tehdidinde bulunmuştu.
Videoda Emrullah Kavuz’a bir grup tekbir ve rabia hareketiyle eşlik ederken, Kavuz Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bahsederek “Reisin ağzından çıkacak tek bir kelimeye bakıyoruz. Tek bir kelimesiyle ölürüz şehadet için koşar öldürürüz gereken her şeyi yaparız” demişti.
Kavuz hakkında CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan yargılama sonunda Emrullah Kavuz hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmişti.

Heykel ve Fatih Portakal

AKP’li Emrullah Kavuz, İzmir’in en yoğun kullanılan metro istasyonlarından İzmirspor durağındaki ahşap müzisyen heykelinin “müstehcen” bulduğu noktasını önce bezle kapatarak protesto etmiş, ardından da heykele kilit vurmuştu. Emrullah Kavuz, dönemin FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal’ı protesto etmek için bir portakal ağacının altında toplanarak, ağaçtan topladıkları portakalları yemişti. Özellikle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu paylaşımından sonra partisinden ihraç edilen Emrullah Kavuz, bir yıl sonra geri dönmüştü.

Son paylaşım partililerine

2019’daki yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmeyen Emrullah Kavuz, dön sosyal medya hesabından paylaştığı videoda ise bu kez kendi partisini hedef aldı. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ı, Karabağlar AKP’de yaşanan kadın üyelere taciz olayının sorumlusu olan partiliyi ziyaret etmek, kendisini de “FETÖ” ile mücadele ettiği için cezalandırdığını öne sürerek sert eleştirilerde bulundu.

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na karşı AKP’nin büyükşehir adayı olan eski Başbakan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a da ağır eleştiriler getiren Kavuz, İstanbul’da seçim çalışmaları yapılırken Yıldırım’ın İzmir’e geldiğini ve İzmir’in belediye meclis üyelerini dizayn ettiğini öne sürdü. Emrullah Kavuz, kendisinin yerine, eski AKP Genel Başkan Yardımcısı ve şimdinin Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Nükhet Hotar’ın yeğeninin meclis üyesi olarak yazıldığını da iddia ederek, Binali Yıldırım’ın bu konuda Nükhet Hotar’ı kıramayacağını kendilerine açıkladığını söyledi.

İşte AKP İzmir Karabağlar Belediyesi eski meclis üyesi Emrullah Kavuz’un tartışma yaratan o videosu:

About Author

Serdar Öztürk

Serdar Öztürk

Related Articles

TÜM HABERLER