A3 Haber

AKP’de kongre günü: Partinin yeni vitrini belli olacak

AKP’de kongre günü: Partinin yeni vitrini belli olacak

AKP’de kongre günü: Partinin yeni vitrini belli olacak
Mart 24
08:01 2021

Erdoğan bugün 7. Olağan Büyük Kongresi’nde “2023’e hazırlık” olarak ilan ettiği yeni dönemin vitrinini belirleyecek.

Ankara Spor Salonu’nda yapılacak kongrede vitrin değişiklikleri bekleniyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kongrede yapacağı konuşma için geçen hafta “2023’ün manifestosu olacak” demişti.

AKP, kongresi için 11 partiye davetiye gönderirken, HDP, DEVA ve Gelecek Partisi’ni davet etmedi. Kongreye CHP, MHP, İYİ Parti, BBP, SP, DP, DSP, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi, Hür Dava Partisi davet edildi.

Kongrede partinin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) üye sayısı 50’den 75’e çıkarılması bekleniyor. Yedeklerle birlikte sayısı 100’e ulaşacak MKYK’de eski bakan ve milletvekillerinin yanı sıra yeni isimlerin de olacağı öngörülüyor. 15’i kadın, 15’i gençlerden oluşan MKYK’de genç ve kadın sayısında artış olabileceği de belirtiliyor.

Yeni kadrolarda “tek şapka” kuralının uygulanacağı ve yönetim kademelerine getirilen isimlerin sadece bir görevinin bulunacağı belirtiliyor.

Bugünkü kongrede oylanıp hayata geçirilecek yeni tüzük değişikliğiyle, AKP Genel Merkezi’ndeki birimlerde de bazı değişiklikler planlanıyor.

Kongrede bin 560 delege oy kullanacak. Kongreye özel bir şarkı ve üç tanıtım filmi yer alacak. AKP’de sosyal ve dijital mecralara ilişkin yeni bir genel başkanlık ihdas edilmesi bekleniyor. Genel Başkan Vekilliği makamının ise kalması düşünülüyor. Kongre bugün saat 10.00’da başlayacak. Erdoğan’ın ise saat 11.00’de kürsüye çıkıp konuşma yapması bekleniyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER