A3 Haber

Mahkemenin usulsüzlüğünü eleştiren avukata “hakaret” davası açıldı!

Mahkemenin usulsüzlüğünü eleştiren avukata “hakaret” davası açıldı!

Mahkemenin usulsüzlüğünü eleştiren avukata “hakaret” davası açıldı!
Ekim 04
18:14 2021

Libya’da yaşamını yitiren MİT mensubunun cenaze törenini haberleştirdikleri bahanesiyle haklarında dava açılan ve bir süre tutuklu kalan Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in tutukluluğa itiraz incelemesindeki usulsüzlüğü eleştiren Av. Onur Cingil hakkında “kamu görevlisine hakaret” davası açıldı.

A3 Haber Merkezi | Av. Onur Cingil, kendisi hakkında açılan “hakaret” davasını kişisel sosyal medya hesabından duyurdu. Av. Cingil, hakkında açılan davayı “Bir gün herkes bu iklimde yargılanacak, hatta belki de tutuklanacak derdim hep… Şimdi yargılanma vakti bana geldi” sözleriyle paylaştı.

Ne olmuştu?

2020 Şubat’ında Libya’da yaşamını yitiren bir MİT mensubu yaşamını yitirmiş, gazeteci Murat Ağırel konuyu köşesinde duyurmuş, Hülya Kılınç da Oda TV’de cenaze törenini haberleştirmişti. Bunun üzerinde Ağırel, Kılınç, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu tutuklanmıştı. Bir süre sonra tutukluluğa itiraz dilekçesi veren gazetecilerin talebi, 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedilmişti. Gazetecileri avukatı Onur Cingil de, 4 Mayıs 2020’de bu durumu kişisel Twitter hesabından şu sözlerle eleştirmişti:

  • Gazeteci Murat Ağırel, Hülya Kılınç ve Barış’lar ŞU AN HABERLERİ OLMADAN TUTUKLULAR! Şöyle anlatayım: Tutukluluk incelemesi avukat ya da kişinin kendisinin huzurunda yapılır. Peki bu ahlaksızlar ne yapmışlar? Ne bize ne müvekkillere haber vermişler. Barodan CMK avukatı istemişler.
  • Oldu bitti! “Avukatı ya da kişinin kendisi huzurunda” tutukluluk incelemesi AKP icadı bir zorbalık. Bu yapılan ise şeytanın bile aklına gelmeyecek bir adilik. Kamuoyunun “vicdanına” sunulur.

Aradan bir yıldan fazla bir zaman geçtikten sonra Av. Onur Cingil hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” davası açıldı.

Av. Cingil, açılan davayı şu Twitter paylaşımıyla duyurdu:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER