A3 Haber

CHP’den faturaları düşürmek için iktidara dört öneri

CHP’den faturaları düşürmek için iktidara dört öneri

CHP’den faturaları düşürmek için iktidara dört öneri
Ekim 27
21:00 2021

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kış aylarında vatandaşları ekonomik olarak desteklemek adına iktidara dört maddelik öneri sundu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a seslenerek “Eğer bunları yaparsan milletimiz biraz olsun rahatlayacak. Hatta buradan siyasi puan da toplayabilirsin, umurumda değil.” diyerek önerilerini sıraladı.

Partisinin Ankara’daki genel merkezinde kameraların karşısına geçen CHP lideri, kısa zamanda elektrik faturalarına üç, doğalgaza sekiz kez zam yapıldığını ifade etti. “Ülkemizin bu halini ben kabul etmiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, tüm enerji paydaşlarına bir mektup göndererek, zamlarla mücadele konusunda kendisiyle çalışmak isteyen herkesi davet ettiğini, çağrısına karşılık aldığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

  • “Bakın Türkiye’de 14 milyon asgari ücretli açlık sınırının altında yaşıyor. Bu insanlarımızın çocukları da sefalet içinde yaşıyor. İnsanımızın bu kış hayata tutunabilmesi için uygun fiyatla enerjiye ulaşması çok kritik. Yoksulluk içinde yaşayan çocuklarıyla, enerji faturasını ödemeyen 5 milyon hanenin olduğu bir ülkeye biz uzaktan bakamayız. İnsanımızın onuru haysiyeti söz konusudur. Peki iktidar ne yapıyor. Her gün yeni bir zam ilan ediyor. Çok kısa bir zaman içerisinde elektrik faturaları tam üç kez zamlandı. Doğalgaza tam 8 defa zam yapıldı. Kömüre yüzde 30 mutfak tüpüne yüzde 42 zam yapıldı. Ülkemizin bu halini kabul etmiyorum. Bu halk da bunu hak etmiyor. Bu yüzden tüm enerji sektörü paydaşlarına bir davet mektubu gönderdim. Bu millet için birlikte çalışalım dedim. Enerjide yaşanan korkunç zamlarla mücadele konusunda bana katılmak isteyen herkesle çalışmaktan memnuniyet duyacağımı ifade ettim. Sağ olsunlar enerji sektörü temsilcileri davetimize icabet ettiler ve birlikte bir çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Buradan halkımıza seslenmek istiyorum. Kime oy vermiş olursanız olun, bu enerji meselesinde hepimiz birlikte mücadele etmek zorundayız. İktidara geldiğimizde nihai amacımız, elbette yoksullukla mücadele ve daha adil bir ülke inşa etme olacaktır. Atlatmamız gereken bir kış var. Kıştan sonra zaten iktidara geleceğiz , orası kolay. Şahsa buradan sesleniyorum. Eğer bunları yaparsan milletimiz biraz olsun rahatlayacak. Hatta buradan siyasi puan da toplayabilirsin, umurumda değil.

CHP lideri, “Atlatmamız gereken bir kış var. Kıştan sonra zaten iktidara geleceğiz, orası kolay” diyerek, dört öneri sıraladı:

  • Kara Kış Fonu’nu kurarak halka destek verin.
  • Elektrik faturalarındaki KDV’leri kaldırın.
  • Doğalgaz ve mutfak tüpündeki ÖTV ve KDV’leri kaldırın.
  • Sosyal tarife uygulamasını başlatın.

CHP lideri, faturalardaki TRT fonunun kaldırılmasının bile ödenecek ücreti yüzde 20 düşüreceğini sözlerine ekledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER