A3 Haber

Meksika, Julian Assange’a siyasi sığınma teklifinde bulundu

Meksika, Julian Assange’a siyasi sığınma teklifinde bulundu

Meksika, Julian Assange’a siyasi sığınma teklifinde bulundu
Ocak 03
23:06 2022

ABD’nin casuslukla suçladığı, İngiltere’nin başkenti Londra’nın dışındaki Belmarsh Hapishanesi’nde tutulan Wikileaks’in kurucusu Julian Assange için Meksika’dan siyasi sığınma teklifi yapıldı. Teklifi Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador yaptı.

Reuters’in haberine göre Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Assange’a siyasi sığınma hakkı vermek istediklerini söyledi. Assange’ın hasta olduğunu vurgulayan Obrador, Assange’ın Meksika için herhangi bir tehlike oluşturmadığını, siyasi sığınma teklifini kardeşlik ve dayanışma amacıyla yaptıklarını belirtti.

Obrador, daha önce ABD’nin eski Başkanı Donald Trump yönetimine Assange’ı affetmeleri için bir mektup yazdığını ancak cevap alamadığını belirtti.

ABD, 50 yaşındaki Assange’ı Afganistan ve Irak savaşlarıyla ilgili yüzbinlerce sızdırılmış belgeyi yayınlamasının ardından “ulusal savunma bilgilerini elde etmek” ve “ifşa etmek için komplo kurmak”la suçluyor. Davaların ardından önce Ekvador’a, sonra İngiltere’ye sığınan Assange, 2019’dan bu yana ABD’nin suçlamaları ve iade talebi nedeniyle herhangi bir suçtan hüküm giymediği halde Londra’daki yüksek güvenlikli Belmarsh Hapishanesi’nde tutuluyor. Assange’ın ABD’ye idesi durumunda en az 165 yıl hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER