A3 Haber

Gazeteciler yeniden cezaevinde: “Susmayın, korkmayın ve alışmayın”

Gazeteciler yeniden cezaevinde: “Susmayın, korkmayın ve alışmayın”

Gazeteciler yeniden cezaevinde: “Susmayın, korkmayın ve alışmayın”
Şubat 15
09:29 2022

Gazeteciler Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç MİT mensuplarının kimlik bilgilerinin açıklanmasına ilişkin davada verilen cezanın onanmasının ardından cezaevine giriyor.

İstinaf Mahkemesi, gazeteciler Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Hülya Kılınç, Aydın Keser, Mehmet Ferhat Çelik’in hapis cezalarına yönelik başvuruyu reddetmiş ve cezaları onamıştı.

Murat Ağırel ve Barış Pehlivan yeniden infaz savcılığına başvuruyor. Gazeteciler yeniden cezaevine girecek. Gazeteci Hülya Kılınç da, kararın infazı için Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince evinden alındı. Manisa Şehir Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Kılınç, cezaevine gönderildi.

Ağırel: Susmayın, korkmayın, alışmayın

Murat Ağırel Twitter hesabından, “Şehit olan vatan evlatlarına şehadet dilediğim için bugün tekrar cezaevine giriyorum. Şehit edenler ise ülkemde renkli halılar ile karşılanıyor. Şimdiye kadar yazdığım hiçbir şeyi yalanlayamayanlar beni adaletsizlikle susturacaklarını sanıyorlar. Susmayın, korkmayın, alışmayın” paylaşımını yaptı.

Pehlivan: Hoşça kalın şimdilik…

Çağlayan Adliyesi’nden fotoğrafını paylaşan Gazeteci Barış Pehlivan da “Üçüncü kez…  İşte geldik, gidiyoruz… Hoşça kalın şimdilik…” ifadesini kullandı.

Gazeteci Hülya Kılınç da cezaevine gönderildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarının kimlik bilgilerinin açıklanmasına ilişkin davada hakkında verilen hapis cezası istinaf tarafından onanan gazeteci Hülya Kılınç, cezaevine gönderildi.

Söz konusu onama kararı üzerine haklarında verilen hüküm kesinleşen sanıklardan Hülya Kılınç, kararın infazı için Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince evinden alındı.

Manisa Şehir Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Kılınç, cezaevine gönderildi.

Gazeteci Canan Kaya, Hülya Kılınç’ın Manisa’da tutuklanırken yalnız kalmasına sitem etti. Kaya, “Gazeteci Hülya Kılınç… MİT mensubunun cenazesini kamuoyuna ilk duyuran, haberi bizzat yapan gazeteci. Manisa’da tutuklandı. Yanında ne bir meslektaşı, ne de bir milletvekili var…” ifadelerine yer verdi.

Ne olmuştu?

Gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun bir dönem yöneticileri olduğu Oda TV’de, Libya’da yaşamını yitiren MİT mensubunun cenazesine dair bir haber yayımlandı. Haberde, Libya’da şehit olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunun cenazesinden bahsedildi ve MİT mensubunun kimliği deşifre edilmezken, ailesine dair herhangi bir bilgi verilmedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER