A3 Haber

SADAT’ın arka planındaki bağlantılar, şirketler, patronlar: SADAT ile Erdoğan birbirlerini satıyor mu?

SADAT’ın arka planındaki bağlantılar, şirketler, patronlar: SADAT ile Erdoğan birbirlerini satıyor mu?

Mayıs 21
10:16 2022

Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta SADAT’a baskın ziyareti ve bu kuruluş hakkındaki iddiaları, SADAT tartışmasını gündemde tutuyor. Gazeteci-yazar Ahmet Nesin ile A3 yazarı, gazeteci Serdar Öztürk, SADAT üzerinden ülke gündemini değerlendirdi.

A3 Haber Merkezi | YouTube kanalındaki programda Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk, geçen hafta gündeme damga vuran konuları ele aldılar.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin itirazının, aslında ABD ile Halkbank davası pazarlığı yapabilmek için geliştirilmiş bir itiraz olduğunu söyleyen Öztürk, “Halkbank davası, adeta pandoranın kutusu. Bir kez açılırsa içinden nelerin çıkacağı belli değil. Türkiye bu davanın kapatılmasını istiyor. Türkiye’nin eline kullanabileceği koz, sadece NATO’daki veto hakkı. Türkiye onu kullanıyor. Aslında ABD ile Türkiye pazarlık yapıyor” dedi.

SADAT’ın son günlerde savunmaya geçtiğini, kurucu Adnan Tanrıverdi’nin oğlu Melih Tanrıverdi’nin kanal kanal gezerek, özellikle “muhalif” kanallarda kendilerini anlatmaya çalıştığını hatırlatan Öztürk, “Erdoğan’ın SADAT’ı, bu kuruluşla yapılan anlaşmaları hatırlamaması mümkün mü? Mümkün değil. Ama ilginç bir çıkış yaparak alakamız yok dedi. Erdoğan’ın SADAT’ı hatırlamaması sağlık sorunundan mı kaynaklanıyor, yoksa bir siyasi atraksiyon mu? Ama bu satıştan sonra, Erdoğan’ı SADAT’ı tek başına bırakmasından sonra, SADAT kendisi bir çıkış yolu aramaya başladı. Sedat Peker’in sekizinci videosunda, SADAT’ın cihatçı örgütlere malzeme gönderdiğini söyledi. Ama Peker sadece bunu söylemedi. Peker aynı videoda, Suriye’de yasadışı silah ticaretinin nasıl yapıldığını açıkladı. Murat Sancak ve Ramazan Öztürk’ün isimlerini verdi” dedi.

Ukroboronprom, Delta Defance, BMC, Gökhan Nuri Bozkır, Murat Sancak, Ramazan Öztürk ilişkilerini detaylarıyla anlatan Öztürk, “Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği SADAT, aslında SADAT değil. SADAT, buzdağının en üstünde görünen kısmı. Altında, görünenden belki yüz kat büyük bir yapı var, ilişki ağları var” diye konuştu.

Programın tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

A3 yazarı Serdar Öztürk’ün yukarıdaki videoda özetlediği konuları ve SADAT’a ilişkin yazılarını aşağıdaki bağlantılardan okuyabilirsiniz:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER