A3 Haber

Erdoğan duyurdu: 550 bin yoklama kaçağı bedelli askerlik yapabilecek

Erdoğan duyurdu: 550 bin yoklama kaçağı bedelli askerlik yapabilecek

Erdoğan duyurdu: 550 bin yoklama kaçağı bedelli askerlik yapabilecek
Mayıs 23
20:09 2022

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yoklama kaçaklarının bedelli askerlik yapabileceğini duyurdu.

Erdoğan başkanlığında saat 16.25’te başlayan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı yaklaşık üç saat sürdü. Cumhurbaşkanı, toplantı sonrası kameraların karşısına geçti.

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“550 bin yoklama kaçağı bedelli askerlik yapabilecek”

  • Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Bakaya gençlerin sıkıntısına çözüm getiren uygulama hayırlı olsun. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler.

Mahkumların Covid-19 izni uzadı

  • Mahkumların Covid-19 izni 31 Temmuz 2023’e kadar uzatıldı.
  • Cumhurbaşkanlığı olarak kapsamlı bir yüzüncü yıl kutlaması oluşturduk. Ülkemize son 20 yılda nasıl çağ atlattığımızı gösterecek bu programı “Yüz Yılın İşini 20 Yıla Sığdırdık” ile hayata geçireceğiz.
  • 2023 hedefleri bizim için kısa vadeli atılımların ilk istasyonudur. Ardından fethin 600. yılına 2053 vizyonumuz geliyor. Tüm vizyonuyla şimdiden şekillendirmeye başladık. Malazgirt zaferinin bininci yılı 2071 vizyonuyla taçlandıracağız.
  • Gerçekleştirdiğimiz büyük demokrasi ve kalkınmanın eksikliği, hatta hataları olabilir. Bunun eksiklerini kapatacak bir muhalefetle konuşmaya her zaman hazırız. Buna mukabil karşımızda sadece siyaset ortaya koyamayan arkaik bir muhalefet var. Getirilen her hizmete projeye karşı olan, ama ortaya bir program koyamayan hatta niyet koyamayan bir muhalefetle karşı karşıyayız.
  • Hayat pahalılığı başta olmak üzere, çeşitli sıkıntılara maruz kaldığımız bir gerçektir. Türkiye, bugün yaşadığı sıkıntıları elbette hak etmiyor. Ancak millet böyle bir gerici muhalefeti de hak etmiyor. Bugüne kadarki her meseleyi nasıl biz çözdüysek Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle mevcut sıkıntıların üstesinden de biz geleceğiz.

“Benin için Miçotakis diye birisi yok artık”

  • Benim için Miçotakis diye birisi yok. Biz sözünde duracak şahsiyetli, onurlu siyasetçilerle yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün. Miçotakis kimlerle görüşecek, kimlere üs kurduracaksa kurdursun. ABD de F-16’lar konusunda herhalde Miçotakis’in ağzına bakmayacaktır.

“Bir Türk vatandaşını uzaya göndereceğiz”

  • Bir Türk vatandaşının uzaya gönderilme sürecini resmen başlatıyoruz. 45 yaşından genç tüm TC vatandaşları bu görev için uzaya.gov.tr’den başvurabilirler.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER