A3 Haber

Öz çocuğunu istismar eden eski AKP Gençlik Kolları Başkanı delillere rağmen beraat etti!

Öz çocuğunu istismar eden eski AKP Gençlik Kolları Başkanı delillere rağmen beraat etti!

Öz çocuğunu istismar eden eski AKP Gençlik Kolları Başkanı delillere rağmen beraat etti!
Haziran 09
17:43 2022

İzmir’de yaşayan ve 5 yaşındaki çocuğunu istismar ettiği adli tıp raporlarıyla kanıtlanan eski AKP Selçuk Gençlik Kolları Başkanı Refik Yakıt, tutuksuz yargılandığı davada beraat etti.

İzmir’de yaşayan ve 5 yaşındaki çocuğunu istismar ettiği adli tıp raporlarıyla kanıtlanan eski AKP Selçuk Gençlik Kolları Başkanı Refik Yakıt, tutuksuz yargılandığı davada beraat etti. Beraat kararını değerlendiren avukat Barış Özbay, “Sanığın geçmişteki siyasi etkinliği ve mahkemenin bunca delile, savcılık mütalaasına karşın böylesine mesnetsiz bir karar vermesi bizi gerçek anlamda kaygılandırdı” dedi. Anne ise ” Öz oğluna tecavüz eden adam alkışlarla karşılandı” diyerek tepki gösterdi.

Cumhuriyet’ten Nagihan Yılkın’ın haberine göre; 6 Haziran’da Pazartesi günü İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında Yakıt’ın “yargılamaya konu eylemde suç sabit görülmediğinden” beraatine karar verildi. Gerekçeli kararın açıklanması ise sonraya bırakıldı.

Savcılık mütalaasında, sanık Refik Yakıt’ın olay tarihi itibarıyla 5 yaşında olan oğlunu boşanma aşamasında olduğu eşi N.Y’den görüşme günü olduğu için alarak evine götürdüğü ve evde oyun oynama bahanesiyle çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçunu işlemiş olduğu iddia, müşteki beyanı, mağdur beyanları, tanık anlatımları, adli raporlar, ATK raporları, diğer uzman raporları, CD’ler, nüfus kayıtları ve tüm dosya kapsamından anlaşılmış olmakla, sanığın eylemine uyan suçlardan cezalandırılması talep etti.

Mütalaada sanığın hükümle birlikte tutuklanmasına; ayrıca daha önceki çocuğun cinsel istismarına yönelik olaylara dair sanık hakkında daha önceden Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı’nca verilmiş olan soruşturma dosyasına ilişkin KYOK kararının kaldırılması için Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirimde bulunulmasına karar verilmesi istendi.  Ancak hakim tüm bu delillere karşın Refik Yakıt’ın beraatine karar verdi.

“Mahkeme tüm delilleri yok saydı”

Mahkemenin beraat kararı hakkında konuşan Avukat Barış Özbay, “Mahkeme, bu kadar delil, anlatım, bilimsel, teknik ve hastane görüşü olmasına rağmen tüm bu hukuki bilimsel gerçeklikleri, delilleri yok saydı” dedi. Özbay, “Sanığın geçmişteki siyasi etkinliği ve mahkemenin bunca delile ve savcılık mütalaasına karşın böylesine mesnetsiz bir karar vermesi bizi gerçek anlamda kaygılandırdı. İstinaf Mahkemesi’ne başvurumuzu gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Anne N.Y. ise “Gerekçeli kararı olmadan beraat kararı verildi. Öz oğluna tecavüz eden adam alkışlarla karşılandı. Adalet bizden yana gitmiyor. Mahkeme kararını gördükten sonra ne yapacağımı şaşırdım” dedi.

Ne olmuştu?

İzmir’de yaşayan eski AKP Selçuk Gençlik Kolları Başkanı Refik Yakıt’ın öz çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu adli tıp raporlarıyla ortaya konulmuştu. Geçen sene Yakıt hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve Selçuk Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı. Cumhuriyet’in tutuklanmasını gündeme getirdiği habere erişim engeli getirilmiş ve daha sonra yurtdışı yasağı ile ‘hiçbir gerekçe gösterilmeden’ sanık şartlı tahliye edilmişti.

Babası tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı yönünde hakkında uzman psikolog raporu bulunan 5 yaşındaki çocuk ile 3 yaşındaki kardeşinin velayeti mahkemece babaya verilmiş, istismar soruşturmasını yürüten savcıyla boşanma davasına bakan hakimin evli olduğu ortaya çıkmıştı.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER