A3 Haber

Bakan duyurdu: Kentsel dönüşümde kira desteğine zam

Bakan duyurdu: Kentsel dönüşümde kira desteğine zam

Bakan duyurdu: Kentsel dönüşümde kira desteğine zam
Ağustos 17
13:45 2022

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Eylül ayında yeni bir konut kampanyası başlatacağız. Bu kampanya ile konut ve kira bedellerinin daha da düşeceğine inanıyoruz” dedi. Kurum, kentsel dönüşümde verilen kira desteğinin ise bin 500 liraya çıkarıldığını belirtti.

Kurum, Esenler’de basın kuruluşların temsilcileriyle bir araya geldi.

Kurum, yeni konut kampanyasının Eylül’de başlayacağını açıkladı. Detayları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağını belirten Bakan Kurum, kampanyaya Emlak Konut Genel Müdürlüğü koordinesinde bir çok firmanın katılacağını ifade etti. Kurum, “Bu kampanya ile konut ve kira bedellerinin daha da düşeceğine inanıyoruz” dedi. Kentsel dönüşümde desteğin artacağını da vurgulayan Kurum, kira desteğinin bin 150 liradan bin 500 liraya çıkarılacağını kaydetti. Kurum, firmalara da verilen 400 bin liralık desteğin 600 bin liraya yükseltildiğini belirtti. Bakan Kurum belediyelere de yüzde 50’ye kadar faiz desteği verileceğini ifade etti.

İBB’yi eleştirdi

Kurum, İBB’ye yönelik eleştirilerde bulundu. Kurum, “Bakın bugün, 17 Ağustos depreminin yıldönümündeyiz. Her fırsatta deprem meselesinin siyaset üstü olduğunu söyleyip de hala depremi bir siyaset malzemesi gibi kullananlara şunu söylemek istiyorum. Artık konseyler, çalıştaylar dönemi geçmiştir. Herşey ayan beyan ortadadır. Türkiye ve İstanbul bir deprem tehdidi altındadır. Ayrıca Kentsel dönüşüm mevzuatına dair eleştirilerle bir yere varmamız mümkün değildir. İşte bakın, biz sizin eleştirdiğiniz o mevzuatlarla İstanbul’un 39 ilçesinde dönüşüm yapıyoruz; işte bugünde 60 bin konutluk dünyanın en büyük dönüşüm alanındayız. Demekki istenilince yapılabiliyormuş. Ne yapacağız? Çalışacağız. Bize “ben kentsel dönüşüm yapmak istiyorum, yardımcı olun” diyeceksin, projeni, planını getireceksin biz de sizlere yardımcı olacağız. Herkes elini taşın altına koyacak. Bizim başka gayemiz yok, biz hala kalplerimizdeki acısı taptaze duran 17 Ağustos’lar bir daha yaşanmasın diyoruz. Bu görüntüleri inanın aklımızdan bir an bile çıkarmıyor, gece gündüz dönüşüme çalışıyoruz. Şehri yöneten insanların hepsini aynı duyguya, aynı hassasiyete davet ediyorum” dedi.

İzmir’e gelecek asbestli gemi

Kurum, İzmir’e geleceği belirtilen ve asbest taşıdığı için tartışmalar neden olan gemiyle ilgili soru üzerine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının belirtiği rakamın yanlış olduğunu söyleyerek, “9.2 ton asbest olduğu belirtiliyor. Bu oran kanunlara uygun. Ancak gemi karasularımıza girmeden kontrolden geçirilecek. Eğer belirtilen miktardan fazla asbest varsa geldiği yere geri gönderilecek” ifadelerini kullandı. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER