A3 Haber

Rus basını “imzalar atıldı” demişti: ABD’den Ankara’ya “S-400” uyarısı

Rus basını “imzalar atıldı” demişti: ABD’den Ankara’ya “S-400” uyarısı

Rus basını “imzalar atıldı” demişti: ABD’den Ankara’ya “S-400” uyarısı
Ağustos 17
20:33 2022

Rusya’dan gelen “ikinci parti S-400 sözleşmesi” yönündeki açıklama sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price’dan Ankara’ya uyarı geldi: “Her zamankinden daha fazla hayati önem taşıyor. Zira bu onları yaptırım riskine sokar.”

Türkiye ile ABD arasında yaşanan S-400 krizi devam ederken, Rusya’dan gelen “ikinci parti sözleşmesi” yönündeki açıklama yeni bir gerginliğe neden oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, yeni bir S-400 sözleşmesi için “Her zamankinden daha fazla hayati önem taşıyor. Zira bu onları yaptırım riskine sokar” dedi.

Bu konuda yeni bir gelişmeden haberdar olmadıklarını söyleyen Ned Price, Türkiye’ye dolaylı bir uyarıda bulundu.

Price, “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı acımasız ve haksız savaşında tüm ülkelerin Rusya’nın savunma sanayisi ile işbirliğinden kaçınması her zamankinden daha fazla hayati önem taşıyor. Zira bu onları yaptırım riskine sokar” diye konuştu.

“Parçaların bir kısmı Türkiye’de üretilecek”

Rus haber ajansı TASS’a konuşan Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitri Şugayev, ikinci parti ile ilgili anlaşma kapsamında S-400 hava savunma sisteminde yer alan parçaların bir kısmının Türkiye’de üretileceğini de söylemişti.

Savunma Bakanlığı Başkanlığı (SSB) da “Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir” açıklamasını yapmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER