A3 Haber

“Bataklık” soruşturmasında tüm sanıklara tahliye

“Bataklık” soruşturmasında tüm sanıklara tahliye

“Bataklık” soruşturmasında tüm sanıklara tahliye
Eylül 08
16:01 2022

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik “Cumhuriyet tarihinin en büyüğü” olarak duyurduğu “Bataklık” soruşturmasında tutuklu tüm sanıklar tahliye edildi.

Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 73 kişinin “Suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama ve uyuşturucu ticareti” suçlamalarıyla yargılandığı davanın son duruşması bugün görüldü.

İddianamede “suç örgütünün kurucuları” olarak yer alan Çetin Gören ile Nejat Daş ile sanık avukatları duruşmaya katıldı.

Hakim tutuklu sanıkların hepsinin tahliyesine karar verdi.

İddianameden

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, iki sanık “örgüt kurucusu ve elebaşı”, beş sanık “örgüt yöneticisi”, 53 sanık “örgüt üyesi”, 13 sanık ise “örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek”le suçlandı.

Örgüt elebaşları olarak gösterilen sanıklar Nejat Daş ve Çetin Gören’in 60’ar kez “zincirleme olarak suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak” suçundan 450’şer yıldan bin 470’er yıla kadar, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan” ise 5’er yıldan 12’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Sanıklar arasında yer alan eski emniyet müdürü Necmettin Yüksek hakkında da “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak” ve “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” suçlarından sekiz yıl altı aydan 20 yıla kadar hapis talebinde bulunuldu.

“Bataklık Operasyonu”nda uyuşturucu gelirine ulaşıldığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Meselede FETÖ ağı, Sedat Peker, Çetin Gören ve Nejat Daş var” demişti.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER