A3 Haber

Çeşme açıklarında tekne battı: Beş göçmen öldü

Çeşme açıklarında tekne battı: Beş göçmen öldü

Çeşme açıklarında tekne battı: Beş göçmen öldü
Eylül 16
18:45 2022

İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında, düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucunda beş kişi yaşamını yitirdi. Sahil Güvenlik unsurları tarafından 14 düzensiz göçmen kurtarılırken, bir kişi için arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Kaybolan kişinin 12 yaşında bir erkek çocuğu olduğu öğrenildi.

Olay, bugün saat 04.00 sıralarında Uçburun sahili açıklarında meydana geldi. Düzensiz göçmenleri taşıyan bir teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botu sevk edildi.

Ekipler tarafından denizde 11, sahilde üç kaçak göçmen kurtarıldı.

Yapılan çalışmalarda beş kaçak göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinde batan teknede 20 kişi olduklarını söylemeleri üzerine kayıp olduğu değerlendirilen bir kişi için, 4 Sahil Güvenlik botu, bir dalış emniyet timi ve bir Sahil Güvenlik helikopteri ile arama kurtarma çalışması başlatıldı. (DHA)

Öte yandan hayatını kaybeden 5 kişinin cenazesi, otopsi işlemleri için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, Çeşme Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda temel ihtiyaçları giderilen kaçak göçmenlerin İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edileceği bildirildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER