A3 Haber

İstiklal Caddesi saldırısı: Bombacıların sınırı geçmesine yardım eden iki kişi gözaltında

İstiklal Caddesi saldırısı: Bombacıların sınırı geçmesine yardım eden iki kişi gözaltında

İstiklal Caddesi saldırısı: Bombacıların sınırı geçmesine yardım eden iki kişi gözaltında
Kasım 19
13:35 2022

Taksim İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısının ardından bombayı bırakan Ahlam Albashır ile saldırıyı planlayanlardan Bilal Hassan’ın sınırı geçmesine yardım eden iki kişi gözaltına alındı. Öte yandan Bulgaristan’da operasyonlar sonucu saldırının şüphelisi olarak üçü Moldova vatandaşı beş kişi daha gözaltına alındı.

Taksim, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısında patlamayı gerçekleştiren Ahlam Albashır ile saldırıyı planlayanlardan Bilal Hassan’ın sınırı geçmesine yardım ettikleri ortaya çıkan 2 kişi gözaltına alındı.

Patlamanın ardından devam edilen operasyonlar kapsamında zanlılar Albashır ile Hassan’ı sınırdan geçirdikleri belirlenen iki şüpheliyi daha tespit etti.

Şüpheliler, polisin yaptığı operasyonla gözaltına alındı. İl dışında yakalanan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İki kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Bulgaristan’da beş şüpheli yakalandı

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının şüphelisi beş kişi Bulgaristan’da yakalandı.

Cumhuriyet Başsavcı Sözcüsü Siyika Mileva, Bulgaristan ulusal haber ajansı BTA’ya yaptığı açıklamada, Türk güvenlik yetkilileri ile yapılan iş birliği sonucu, 3’ü Moldova vatandaşı 5 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Mileva, şüphelilerin şimdilik 72 saat gözaltında kalacaklarını, ancak savcılığın şüphelileri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edeceğini aktardı.

Bulgar basınına göre şüpheliler, bombalı saldırıdan üç gün sonra yasa dışı yollarla Bulgaristan’a giriş yaptı.

Yakalanan şüpheliler arasında, İnterpol’ün kırmızı bültenle aradığı Bilal Hassan’ın yakın yardımcısı olarak gösterilen Amran Abdulrami’nin de yer aldığı kaydedildi.

Ne olmuştu?

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da 16.20 sıralarında gerçekleştirilen bombalı saldırıda altı kişi yaşamını yitirmiş, 81 kişi yaralanmıştı. Saldırıya ilişkin toplam 51 şüpheliyi gözaltına alınmıştı.

Bu şüphelilerden ikisi serbest bırakılırken, 49’u 17 Kasım’da emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti.

Görevlendirilen 29 cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan 49 şüpheliden Ahlam Albashir’ın de aralarında bulunduğu 17’si, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “kasten öldürme”, “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “kasten öldürmeye yardım” suçlarından tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

Savcılık, üç şüpheliyi adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk ederken, diğer 29 şüphelinin sınır dışı edilmesine karar vermişti.

İstanbul nöbetçi sulh ceza hakimliklerince sorgulanan, aralarında Albashir’in de bulunduğu 17 şüpheli tutuklanmış, üç şüpheli adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

İlgili haberler

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER