A3 Haber

Sosyal medya kısıtlamasına tepki yağdı: “Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz”

Sosyal medya kısıtlamasına tepki yağdı: “Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz”

Sosyal medya kısıtlamasına tepki yağdı: “Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz”
Şubat 08
21:08 2023

Türkiye’nin yüreğini yakan deprem sonrası birçok vatandaş sosyal medyadan koordine oldu ve yardımlaşma hareketleri oluşturdu. Öte yandan deprem bölgelerinde yaşananlar da sosyal medyadan duyuruldu ve arama kurtarmanın yetersiz kalışı tepkilerin odağına yerleşti. Bugün ise sosyal medya platformlarına erişime kısıtlama getirildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu bu duruma “Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Bugün ise sosyal medyaya erişime kısıtlama getirildi. Depremin üçüncü gününde vatandaşların koordine olduğu söz konusu platformlara getirilen erişim engeline tepkiler yükseldi. Enkaz altında kalan vatandaşlar bu platformlardan bulundukları konumu belirtiyordu.

CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Twitter’dan paylaşımda bulundu ve iktidara sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Yardımlaşma koordinasyonu için sahada bulunan arkadaşlarıma VPN kullanmalarını söyledim. Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti. Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz. Açıklamanızı bekliyoruz.

Babacan: İletişimin can kurtardığı bir günde Twitter engellenir mi?

Bu iletişim kısıtlamasına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan çok sert tepki gösterdi.

Babacan “İletişimin can kurtardığı bir günde Twitter engellenir mi? Bu nasıl bir işbilmezlik? Vatandaş harıl harıl VPN indirmeye çalışıyor. VPN şarj tüketimini arttırıyor. Ne yapıyorsunuz siz!” dedi.

Akşener: Bu nasıl bir kötülüktür?

Twitter kısıtlamasına Kılıçdaroğlu’nun ardından bir tepki de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Akşener, “Depremzedelerin ihtiyaçlarının duyurulması için iletişim kurmak bu kadar hayati bir öneme sahipken; nasıl olur da bir kısıtlama getirirsiniz? Bu nasıl bir kötülüktür? Nasıl bir vicdansızlıktır? Siz kimden, neden korkuyorsunuz? Yazıklar olsun!” dedi.

“Sosyal medya sayesinde canlar kurtuluyor”

Erişim sorununa Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Selva Demiralp’den tepki geldi. Demiralp, “Sosyal medya ağı sayesinde canlar kurtuluyor. Hala enkaz altında olup hayatta olan canlarımız var. Aileleri/yakınları bu şekilde bilgiyi yayabiliyorlar. LÜTFEN yavaşlatmayın” ifadelerini kullandı.

İşte tepkiler:

Haluk Levent: Twitter neden açık olmalı biliyor musunuz ey yetkililer! Bakın normalde 111,000 beğenini görüntülenmesi 2-3 milyondur. Sadece şu twit ne canlar kurtardı. Herkes twitin altına 10 kez baktı. İnsanlar yakınları için yazdı. Yakında olan gönüllüler bu twitlere bakarak destek verdiler.

Cem Yılmaz: Hayat kurtarılması için faydası olabilecekken Twitter’a kısıtlama gelmesinin var mı bir açıklaması? 3 gündür bir sürü faydası aşikarken. Böyle bir zamanda? Pes.

İrfan Değirmenci: Twitter kısıtlaması, kötülüğün son perdesi. İnsanlar burdan yardım çağrısı yapabiliyor. Yardımlar burdan organize ediliyor. Ne istiyorsunuz sağ kalanlarımızdan? Bırakın artık bizi bizimle! Gölge etmeyin.

Meral Danış Beştaş: Belki bu tweet sizlere ulaşamayacak veya geç ulaşacak… Ancak Twitterı, sosyal medyayı yavaşlatarak/engelleyerek bu enkazın altından ASLA kalkamayacaksınız!

Timur Soykan: Twitter’ı engelleyerek afetzedelerin sesini duyurabildikleri, yardım isteyebildikleri tek kanalı kapattılar. Beceriksizliklerini gizlemek için toplumsal dayanışmanın nefesini kesmek istiyorlar. Yazıklar olsun.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER