A3 Haber

Hatay’daki 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından: Can kaybı yükseliyor, durumu ağır yaralılar var

Hatay’daki 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından: Can kaybı yükseliyor, durumu ağır yaralılar var

Hatay’daki 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından: Can kaybı yükseliyor, durumu ağır yaralılar var
Şubat 21
08:13 2023

Dün akşam saat 20.04’te merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüğünde, üç dakika sonra, da, saat 20.07’de de merkez üssü Samandağ olan 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bazı binaların yıkıldığını ve enkaz altında kalanların olduğunu duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremlerde 18’i ağır, 294 kişinin yaralandığını açıkladı. Can kaybı sayısının altı olduğu belirtiliyor.

6 Şubat Pazartesi günü en az 41 bin 156 kişinin yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin 15. gününde (20 Şubat Pazartesi) merkez üssü Hatay olan ve birçok kentte hissedilen iki deprem daha meydana geldi. İlk deprem 16.7 kilometre derinlikte gerçekleşirken, ikinci deprem 7 kilometre derinlikte oldu. Depremlerin çevre iller ve Lübnan’da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde de hissedildiği belirtildi.

İlk belirlemelere göre Hatay’da bazı binalar yıkıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün saat 23.00’te yaptığı açıklamada, üç kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Can kaybı artıyor

Bugün sabah 07.24 itibariyle Hatay’ın merkez ilçesi Antakya Gazi Mahallesi’ndeki dört katlı hasarlı binadaki dairelerinden eşyalarını almaya çalışırken, Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında kalan üç kişinin daha  yaşamını yitirdiği belirlendi. Birinin cansız bedenine ulaşılırken, diğer iki kişi için çalışmalar sürüyor.

Hatay’da dün akşam meydana gelen 6.4 ve 5.8’lik depremlerde can kaybı altıya yükseldi.

Fahrettin Koca’dan açıklama: 18 yaralının durumu ağır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay merkezli depremlerde 294 yaralıdan 18’inin durumunun ağır olduğunu bildirdi. Koca, ağır yaralı 18 kişinin hava ve kara yoluyla Adana ve Dörtyol’a nakillerinin yapıldığını aktardı.

İLGİLİ HABER | Dün neler yaşandı? 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER