A3 Haber

İsrail ordusu, Lübnan ve Gazze’yi vurdu

İsrail ordusu, Lübnan ve Gazze’yi vurdu

İsrail ordusu, Lübnan ve Gazze’yi vurdu
Nisan 07
09:48 2023

İsrail, Hamas’ın yaptığını söylediği roket saldırılarına karşılık Lübnan ve Gazze’deki hedefleri vurdu.

The Guardian’ın aktardığına göre, Gazze’de perşembe gecesi iki patlama duyuldu. İlk olarak neyin hedef alındığı anlaşılmasa da İsrail, tünelleri ve Hamas’ın, “silah üretme tesislerini” vurduklarını söyledi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İsrail’in kuzeyine yapılan saldırıyı, “2006’dan bu yana en büyük roket salvosu” diye nitelendirdikten sonra, bakanlarıyla güvenlik konulu bir toplantı düzenleyen Binyamin Netanyahu, “Bugün ve sonrasında vereceğimiz cevap, düşmanlarımız için pahalıya mal olacak” dedi.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde terörist Hamas’a ait noktaları vurdu. Hamas’ın Lübnan içerisinde faaliyet göstermesine izin vermeyeceğiz. İsrail’e yapılan her saldırıdan da Lübnan hükümetini sorumlu tutmayacağız” denildi.

İsrail, fırlatılan 34 roketin büyük çoğunluğunun durdurulduğunu, ancak iki hafif yaralanma yaşadığı ve bir noktada yangın çıktığı belirtildi.

İsrail jetleri, Gazze’yi vurmaya başlayınca bölgeden karşılık olarak tekrar İsrail kasabalarına doğru roketler atılmaya başlandı. IDF ayrıca Lübnan’a da bir saldırı başlattıklarını söyleyerek, “terörist altyapıyı vurduklarını” iddia etti.

AFP’nin haberine göre, Lübnan’ın güneyindeki Sur’da en az üç patlama meydana geldi ve iki top Filistinli sığınmacı kampının yanına düştü.

İran Hizbullahı yanlısı Al-Manar kanalı, İsrail’in Lübnan’ın güneyinde üç hedefi olduğunu ve sığınmacı kampının bunlardan biri olduğunu öne sürdü.

Hamas’tan yapılan açıklamada, “Gazze Şeridi’nde gerilimin artmasından ve bunun yaratacağı sonuçtan tamamıyla Siyonistler sorumludur” denildi.

Müslümanların Ramazan ayında ve Yahudilerin Pesah Bayramı arifesinde Mescid-i Aksa’ya İsrail polisinin üst üste yaptığı baskınlar gerilimi tırmandırmış, Gazze’den İsrail’e roket atılmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER