A3 Haber

TİP milletvekili adayı Ozan Bingöl: Adaylığımın açıklanmasının ardından eşimin MEB’deki görevine son verildi

TİP milletvekili adayı Ozan Bingöl: Adaylığımın açıklanmasının ardından eşimin MEB’deki görevine son verildi

TİP milletvekili adayı Ozan Bingöl: Adaylığımın açıklanmasının ardından eşimin MEB’deki görevine son verildi
Mayıs 09
11:05 2023

TİP milletvekili adayı Dr. Ozan Bingöl, adaylığının açıklanmasının ardından eşinin MEB’deki görevine son verildiğini söyledi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara 3. bölge 1. sıra milletvekili adayı Ozan Bingöl, FOX TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Bingöl programda TİP’ten milletvekili adayı olmasıyla birlikte eşinin Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki (MEB) görevinden alındığını söyledi.

Vergi uzmanı Bingöl, “Birileri her gün yoksullaşırken, birilerinin de porsiyonu büyüyor” dedi. Ozan Bingöl konuşmasında ayrıca Türkiye’de son 10 yılda en zenginlerin milli gelirden aldığı payın en yüksek seviyede olduğuna dikkat çekti.

Bingöl konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Küçük bir azınlık mutlu olsun diye büyük çoğunluk yoksullukla, açlıkla sefaletle mücadele etmeye devam ediyor. Daha beter bir veri var elimizde: En zengin yüzde 10’la en yoksul yüzde 10 arasındaki fark 14,2 kat. Artık söyleyecek söz kalmamıştır. Orta direk kalmamıştır zaten.”

Bingöl, öte yandan TİP’ten milletvekili adaylığının açıklanmasının üzerinden 24 saat geçmeden eşinin Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki görevine son verildiğini söyledi.

Bingöl konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Benim Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili adaylığım açıklandığı gün, üzerinden daha 24 saat geçmeden eşimin bakanlıktaki görevi sonlandırıldı. Milli Eğitim Bakanlığını tarikatlara, cemaatlere teslim edenler, 6 yaşındaki bir kız çocuğunun evlendirilmesine göz yumanlar benim adaylığım açıklandıktan sonra daha 24 saat geçmeden eşimin bakanlıktaki görevini sonlandırdılar. Burada adil rekabetten söz edebilir miyiz? Sorumlu olanlar şunu bilsinler ki; biz korkmayacağız, sinmeyeceğiz, çalışmaya devam edeceğiz. Şunu da unutmasınlar: Ben korkuyu 12 yaşında Madımak’ta bıraktım zaten. Bunun hesabı da zamanı geldiğinde sorulacak. Bürokratlar 85 milyonun bürokratı değil artık. Belli bir siyasi partinin bürokratı haline gelmişler. Bunlar da bir kenara atılıp unutulmayacak.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER