A3 Haber

Gazeteciler Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk değerlendirdi: İmamoğlu’nun korkusu

Gazeteciler Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk değerlendirdi: İmamoğlu’nun korkusu

Gazeteciler Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk değerlendirdi: İmamoğlu’nun korkusu
Haziran 19
14:48 2023

Gazeteci-yazar Ahmet Nesin ile A3 Haber yazarı gazeteci Serdar Öztürk, Yeni Marko Paşa isimli Youtube kanalında seçimler sonrasında CHP’de başlayan kurultay tartışmaları ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “değişim” çıkışıyla başlayan tartışmaları değerlendirdi.

Gazeteci Ahmet Nesin ile A3haber.com yazarı Serdar Öztürk, Nesin’in Yeni Marko Paşa adlı YouTube kanalında her hafta gerçekleştirdikleri programda, haftanın siyasi gelişmeleri ile iç ve dış gelişmelerini ele aldılar.

Gazeteci Ahmet Nesin, seçim sonuçlarıyla birlikte CHP’de başlayan kurultay tartışmalarının halk tarafından muhalefetin zayıf ve eksik olarak görülmesine yol açtığını söyledi. Nesin, seçimlerden yenik ayrıların sadece CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gibi göründüğünü, oysa ittifakın diğer partilerinin de aynı. sonucu aldıklarını vurguladı. Ahmet Nesin diğer muhalefet partilerinin yenilgi üzerine özeleştiri yapmaması ve hesap vermemesinin bütün soncu Kılıçdaroğlu’nun üzerine yıkmak gibi bir sonuca yol açtığını söyledi.

A3haber.com yazarı Gazeteci Serdar Öztürk ise, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerden sonra ortaya çıkan sonuçların CHP içinde yarattığı tartışmayı durdurmadığını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ısrarlı değişim isteğinin de yerel seçimlerle ilgili olduğunu düşündüğünü söyledi. Öztürk, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle İstanbul’u yeniden kazanmak için çabaladığını, CHP’nin içine girdiği tartışmanın da buna zemin hazırladığını öne sürdü. CHP’nin İstanbul için Ekrem İmamoğlu’nu yeniden aday yapıp yapmayacağının henüz kesin olmadığını belirten Öztürk, İmamoğlu’nun dua İstanbul’u kazanamayacağı olasılığına karşılık CHP’nin başına geçme düşüncesinde olmasının kenara atılmayacak bir durum olduğunu öne sürdü.

Programın tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER