A3 Haber

Cami inşaatında iş cinayeti: Sorumlular hakkında suç duyurusu

Cami inşaatında iş cinayeti: Sorumlular hakkında suç duyurusu

Cami inşaatında iş cinayeti: Sorumlular hakkında suç duyurusu
Kasım 18
15:29 2019

Gaziantep’te cami inşaatında iskelenin çökmesi ile yaşamını yitiren mühendis Korkut Küçükcan için İnşaat Mühendisleri Odası’nda basın toplantısı düzenlendi. Oda Başkanı Gökhan Çeliktürk, “Bugün sabah saatlerinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulunduk. Olayın sorumlularının ortaya çıkarılması ve en ağır şekilde cezalandırılması en büyük beklentimizdir” dedi.

Akkent Mahallesi’nde yapımı devam eden cami inşaatında kurulan ahşap iskele, perşembe günü çöktü. İnşaatta bulunan mühendis Korkut Küçükcan, enkaz altında kaldı. Başlatılan çalışmalarda 33 saat sonra Küçükcan’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Küçükcan için bugün İnşaat Mühendisleri Odası’nda (İMO) meslektaşları tarafından basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda söz konusu inşaatın yapısının kaçak olduğunu ifade eden İMO Başkanı Gökhan Çeliktürk, “Türkiye’nin ikinci en büyük camisi olarak yapımına başlanan Akkent Cami inşaatının statik projesi, iskele projesi ve ruhsatı yok. Hatta cami inşaatı yapılan alanın, cami olarak imar tadilatı olmadan inşaata başlandığı, inşaata başladıktan yıllar sonra imar tadilatının yapıldığı kamuoyunca bilinmektedir. Herhangi bir projesi olmayan inşaata nasıl başlandı ve neye göre devam ettirildi? Belediyeler, cami ve bunun gibi bağış yapılan sosyal inşaatlarda ruhsatlara önem vermiyor, proje istemiyor. Bu çok yanlış, yanlış olduğu kadar da tehlikeli bir durumdur. İnşaatı ister kamu kurumu yapsın, isterse de özel sektör yapsın her ikisi de aynı muameleye tabi tutulmalıdır. Ruhsatsız yapıya müsaade etmemelidir” diye konuştu.

‘Arama kurtarma çalışmaları eksikti’

Enkaz altında kalan mühendis Korkut Küçükcan’ı bulmak için başlatılan arama çalışmalarında koordinasyon eksikliği olduğunu vurgulayan Çeliktürk, “Ortada ciddi bir koordinasyonsuzluk ve bilinçsizlik vardı. Lider eksikliği vardı. Bu nedenle o iskelenin altında hepimiz kaldık. Gaziantep arama kurtarma çalışmalarında sınıfta kaldı. AFAD, UMKE, itfaiye, belediyeler gibi arama kurtarma faaliyeti görevi olan kurumların, bu tür afet olaylarına ne kadar hazırlıksız olduğunu anladık. Görgü tanıklarının bizleri yönlendirdiği konum ile Korkut Küçükcan kardeşimizin cansız bedenine ulaşıldığı yer arasındaki mesafenin çok fazla olduğuna şahit olduk. Görgü tanıkları bizleri yanlış yönlendirmiştir ve sorgulanmaları gerekmektedir. Özellikle görgü tanıklarının yönlendirdiği konumda belirli bir mesafe alındıktan sonra, hatta tüm çalışmanın başladığı andan itibaren caminin 4 tarafından çok daha fazla ekiple çalışma yapılmaması Korkut Küçükcan kardeşimize ulaştığımız süreyi fazlasıyla uzatmıştır” ifadelerine yer verdi.

Küçükcan’ın ismi seminer salonuna verildi

İMO Başkanı Çeliktürk, seminer salonuna Korkut Küçükcan’ın isminin verildiğini belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı: “Şube yönetim kurulu olarak, şubemiz binasında bulunan anma töreninin yapılmış olduğu seminer salonuna merhum meslektaşımız, arkadaşımız, canımız, kardeşimiz Korkut Küçükcan’ın adının verilmesi ile ilgili oy birliği ile karar almış bulunmaktayız. Artık Korkut Küçükcan’ın adı bizimle yaşayacak. Diğer taraftan İMO Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu olarak bugün sabah saatlerinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek, üyemiz Korkut Küçükcan’ın hayatını kaybettiği vahim olay ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Yaşanan ölümlü olayın sorumlularının ortaya çıkarılması ve en ağır şekilde cezalandırılması en büyük beklentimizdir.” (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER