A3 Haber

Bakanlıktan danışmanlığa: Erdoğan, Mehmet Şimşek’e kızmakta haklı mı?

Bakanlıktan danışmanlığa: Erdoğan, Mehmet Şimşek’e kızmakta haklı mı?

Bakanlıktan danışmanlığa: Erdoğan, Mehmet Şimşek’e kızmakta haklı mı?
Aralık 11
09:42 2019

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan parti kurma çalışmalarını hızlandıran Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’a öfkeli, artık kesin.

Önceleri direk hedefine almasa bile şimdilerde açık açık ihanetle bile değerlendiriyor.

Davutoğlu ve Babacan’ın yanında Mehmet Şimşek’i de hedef alması aslında eski bir hesap.

Erdoğan, 7 Aralık 2019 Cumartesi günü partisinin İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda Şehir Üniversitesi üzerinden yaptığı eleştirilere Mehmet Şimşek’i de dahil ederek eski defterleri açtı aslında. Mehmet Şimşek ise Erdoğan’ın eleştirilerini sertleştirdiği 7 Aralık’tan dört gün önce sosyal medya hasabından Katar’ın başkenti Doha’dan bir fotoğraf paylaştı.

Mekan, hepimizin bildiği Nusr-Et.

Nusr-Et 2010 yılında kuruldu.

Nusret Gökçe ile iş insanı Mithat Erdem’in hisse oranı yüzde 49.

Geri kalan yüzde 51’lik hisse ise tanıdık bir ismin.

Ferih Şahenk’e ait D. Ream Group.

Doğuş Holding bünyesindeki D. Ream Group 2018 yılında hisselerinin yüzde 17’sini Singapur merkezli yatırım firması Temasek ile Londra merkezli Metric Capital Partners’a sattı.

Metric Capital Partners İngiltere merkezli, Hollanda, İspanya, Almanya, Fransa ve İsveç’te ofisleri bulunan çeşitli sektörlerde orta ölçekli şirketlere sermaye çözümleri sunan özel sermaye fonu danışmanı.

Temasek Holding ise, 1974 yılında Singapur Devleti’nin ekonomik faaliyetlerini tamamen devlet tüzel kişiliğinden ayırma amacıyla kurulan varlık fonu. Bizdeki gibi değil ama… Dünya üzerinde 11 ofisi bulunan yatırım şirketi.

Peki, AKP iktidarlarında çeşitli bakanlıklar yaptıktan sonra ayrılan Mehmet Şimşek ne yapıyor?

Erdoğan’ın parti içi çalışma teklifini işleri nedeniyle kabul etmediğine göre, dünyayı gezerek lüks et lokantalarında vakit geçirmiyor herhalde…

Bu bilgiye Mehmet Şimşek’in kendi paylaşımları yanıt veriyor.

Şimşek, politikadan ve devlet işlerinden ayrıldıktan sonra, İngiltere merkezli Qınvest LCC ile Dome Group’a danışmanlık yapıyor.

Qınvest LCC, Katar Doha merkezli QInvest LLC’nin sahibi olduğu, İngiltere’de kurulu portföy yönetim şirketi. 2016 yılında Qinvest LLC’nin şirket hisselerini devralması ile Qinvest Portföy Yönetimi A.Ş. Adını alan Katarlı şirketin İstanbul Astoria Kuleleri’nde ofisi var.

Qınvest LCC’nin Yönetim Kurulu Başkanı Can Güçlü. Yönetim Kurulu’nun bir diğer üyesi ise Murat Vanlı. Can Güçlü, Rabobank Türkiye’nin kuruluş aşamasında önemli görevler üstlenirken, Murat Vanlı ise bir dönem Demirbank Hazine ICM bölümünde çalıştı.

Demek ki Mehmet Şimşek Katar Doha’ya sadece et yemeye gitmemiş.

Şimşek’in birlikte poz verdiği Nusret Gökçe’nin lüks rertoranın şubesi gibi, aynı zamanda danışmanlık yaptığı şirketlerden Qinvest LLC’nin de merkezi de Doha’da.

Mehmet Şimşek’in danışmanlık yaptığını söylediği bir başka şirket ise İngiltere Londra merkezli.

Dome Group…

DOME Group, kendi deyimleri ile “bölgeler arasında mali bir bağ olarak hizmet veren, Londra ve İstanbul’da ofisleri bulunan bağımsız bir Kurumsal Finansman ve danışmanlık firması.”

Sadece o kadar mı?

Elbette değil.

(Devamı gelecek…) 

Erdoğan, Şimşek’i neden hedefe koydu?

About Author

Serdar Öztürk

Serdar Öztürk

Related Articles

TÜM HABERLER