A3 Haber

Ceren Özdemir cinayetinde ikinci duruşma: Katil Arduç’a ağırlaştırılmış müebbet!

Ceren Özdemir cinayetinde ikinci duruşma: Katil Arduç’a ağırlaştırılmış müebbet!

Ceren Özdemir cinayetinde ikinci duruşma: Katil Arduç’a ağırlaştırılmış müebbet!
Ocak 20
12:01 2020

Ceren Özdemir’i, evinin önünde bıçaklayarak öldüren, bir polis memurunu bıçaklayarak yaralayan katil Özgür Arduç’un yargılanmasında karar açıklandı. Katil Özgür Arduç,  ‘canavarca hisle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin cezada indirime gitmediği karar, duruşma salonunda alkışlandı.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Ceren Özdemir’i evinin önünde katleden cezaevi firarisi Özgür Arduç‘un yargılandığı ikinci duruşma başladı. Ordu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Ceren Özdemir’in annesi Güfer, babası Yılmaz ve ablası Gizem Özdemir de duruşmada hazır bulundu.

Duruşma öncesi Ordu Kadın Platformu üyesi bir grup kadın da, ellerindeki döviz ve pankartlarla kadına yönelik şiddete tepki gösterip, kadın cinayetlerini kınadı. Ceren Özdemir’in fotoğrafı ve ‘Ceren Özdemir için adalet’ yazlı pankartı açan grup, ortak açıklamada bulundu. Kadın platformu temsilcileri, kadına yönelik şiddet olaylarına da dikkat çekerek, Ceren cinayetindeki duruşmaların yakın takipçisi olacaklarını söyledi.

Yoklama alınmasıyla başlayan duruşmada, hakkında üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen ve ceza indirimi uygulanmaması talep edilen katil zanlısı Özgür Arduç ise tutuklu bulunduğu cezaevinden, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkemede, sanık Özgür Arduç’un cezai ehliyetiyle ilgili Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden cezai ehliyetinin tam olduğuna ilişkin hazırlanan heyet raporu okunarak dava dosyasına eklendi.

Yeni rapor talebine ret

Heyet raporuna ilişkin savunma yapan tutuklu sanık Arduç, akli dengesinin yerinde olmadığını savunarak, “Burada memur olmasa gözünüzün önünde soyunurum görürsünüz akıl sağlığımın olup olmadığını. Raporda ‘aklım yerinde’ deniyor. Deli olmam için ne yapmam gerek. Hangi doktor raporu vermiş? Ruh ve Sinir Hastanesi’ne gittim, doktor beni anlamadı, ben de onu anlamadım. Akıl sağlığım yerinde değil, yeniden rapor aldırmak istiyorum. Madem rapor vermiyorsunuz, beni hastanede yatırın” dedi.

Sanık Arduç’un yeniden akıl sağlığı raporu hazırlanmasını talebini mahkeme heyeti, oy birliği ile reddedip, mevcut akıl sağlığına ilişkin raporu kabul etti.

“En ağır cezayı almasını talep ediyorum”

Ceren Özdemir’in babası Yılmaz Özdemir, “Sanığın bu kadar mahkemeden talepte bulunması normal değil” derken, Anne Güfer ve kızı Gizem Özdemir de, “Sanık kaçmaya çalışıyor akıl sağlığı ile ilgili talebini reddediyorum. Onun en ağır cezayı almasını talep ediyorum” diye konuştu.

Duruşmada Özdemir ailesinin avukatları, sanığın daha önceki polis sorgusunda ‘bıçak görevini yaptı‘ ifadesini sordu. Sanık Özgür Arduç bu soruya, “Siz beni dinlemiyorsunuz, ben sizi niye dinleyeyim” yanıtını verdi. Sanık ayrıca avukatların, “Sakal tıraşı, hamam ve otel parasını nereden buldun” sorusunu da yanıtsız bıraktı.

 Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Duruşmada, baroların davaya müdahil olma talebi, reddedildi. Savcılık mütalaasının okunmasının ardından söz alan Arduç, rapora tepki göstererek, “Raporu kendi kafalarına göre yazıp, çizmişler” dedi.

Mahkeme hakimi, ara verdiği duruşmada, sanığa son sözü olup, olmadığını sordu. Sanık Arduç da “Yok” yanıtını verdi.

Mahkeme heyeti, daha sonra kararını açıkladı. Sanık Özgür Arduç, ‘canavarca hisle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin cezada indirime gitmediği karar, duruşma salonunda alkışlandı.

“Adalet yerini buldu ama acımız dinmeyecek”

Ordu Baro Başkanı Haluk Murat Poyraz, duruşmanın ardından açıklama yaptı. Sanığın en ağır cezayı aldığını belirten Poyraz, “Yargılama bugün itibarıyla sonuçlandırılmış oldu. Mahkeme hükmü açıkladı ve verdiği hükümde Türk Ceza Kanunu’nun 82/1B maddesi uyarınca ‘canavarca hisle kasten öldürme’ suçundan dolayı sanığın ağırlaştırılmış hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Yine sanığın sabıkalı geçmişi nedeniyle pişman olmaması ve geçmişi dikkate alınarak cezasına 62’nci maddesi uyarınca indirim yapılmaması kararı verildi. İnfazı aşamasında da birtakım farklı hükümler söz konusu. Mükerrer dediğimiz suçu birden fazla işleyen kişilere ilişkin özel infaz rejimiyle cezasının infaz edilmesine karar verildi” diye konuştu.

Duruşma sonrası Ceren Özdemir’in babası Yılmaz Özdemir, adaletin tecelli ettiğini belirterek, “Adalet yerini buldu ama acımız dinmeyecek. Acımız yine devam edecek içimizde” dedi.

Anne karardan memnun

Anne Güfer Özdemir de “Karardan memnunuz. Ayrıca bize destek olan avukatımız başta olmak üzere bütün baro avukatlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm halka teşekkür ediyorum. Hep yanımızda oldular. Böyle de olması gerekir, diye düşünüyorum” diye konuştu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER