A3 Haber

TTB Başkanı Fincancı’nın gözaltına alınmasını protesto edenlere polis saldırdı: Gözaltılar var

TTB Başkanı Fincancı’nın gözaltına alınmasını protesto edenlere polis saldırdı: Gözaltılar var

TTB Başkanı Fincancı’nın gözaltına alınmasını protesto edenlere polis saldırdı: Gözaltılar var
Ekim 26
21:20 2022

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasını protesto edenlere polis tarafından müdahale edildi, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bir polis gazeteci Eylem Nazlıer’in boğazını sıktı. Kadıköy Kaymakamlığı da tüm açık alanlarda etkinlik yasağı kararı aldığını duyurdu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü propagandası suçlamasıyla İstanbul’un Kadıköy ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Sözcü’den Mert Öz’ün haberine göre, bir grup Kadıköy’de eylem düzenledi. Çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği eylem alanı abluka altına alındı. Basın açıklamasına izin verilmeyen eylemciler ile polis arasında arbede yaşandığı, gözaltıların olduğu öğrenildi.

Kadıköy Kaymakamlığı’ndan etkinlik yasağı kararı

Kadıköy Kaymakamlığı ise eylemlere karşı önlem aldı, ilçe genelinde tüm açık alanlarda eylem yasağı getirdi.

Kadıköy Kaymakamlığı’nın açıklamasında şöyle denildi:

  • “Sosyal medya hesapları üzerinden 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırı olarak “Şebnem KORUR FİNCANCI’nın ve ‘Özgür Basından Arkadaşlarımızın Yanındayız. SUSMUYORUZ!’ adı altında yasa dışı toplanma çağrıları yapıldığı tespit edilmiştir. Yapılan araştırma ve elde edilen bilgiler doğrultusunda, yapılacak yasa dışı gösteri esnasında kamu düzeninin ve güvenliğin ciddi şekilde bozulacağı, terör örgütü propagandası ile provokatif eylemlerin yapılacağı ve suç işleneceğine dair kuvvetli delil ve bilgiler elde edilmiştir.
  • Huzur, güvenlik ve esenliğin sağlanması, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla; yapılmak istenilen yasa dışı toplanma ve etkinlik, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/ç maddesine istinaden Kaymakamlığımızca idaremiz dahilinde bulunan tüm açık alanlarda yasaklanmıştır.”

Polis, gazeteci Nazlıer’in boğazını sıkı btelefonunu aldı

Polis müdahalesi sırasında bir kadın polis, görüntü almak isteyen Evrensel muhabiri Eylem Nazlıer’in boğazını sıkarak darp etti ve elindeki telefonu aldı. Nazlıer’in telefonu daha sonra geri verildi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yaşadıklarını anlatan Nazlıer, “Polise gazeteci olduğumu söylememe rağmen boğazımı sıkarak gözaltına almaya çalıştı. Elimde basın kartım vardı buna rağmen polisin işkencesine maruz kaldım. Telefonumu ve basın kartımı elimden aldı amirine de ‘bu gazeteci görüntü çekiyor’ gibi bir ifade kullandı” dedi.

Ne olmuştu?

Terör örgütü PKK’ya yakın bir kanal, Zap bölgesinde 17 PKK’lının kimyasal silah kullanılarak öldürüldüğünü iddia etmiş; adli tıp uzmanı Dr. Fincancı, kanalın yayınına katılarak kimyasal silahlarla ilgili tıbbi değerlendirmelerde bulunmuştu.

Fincancı, sosyal medyada dolaşıma giren ve teröristlere ait olduğu iddia edilen görüntüleri izlediğini ve incelediğini belirterek, şunları söylemişti:

  • “Belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan, zehirli gazlardan, kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda. Tabii çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da ne yazık ki bu yasaklanmış silahların çatışmalarda kullanıldığını da görüyoruz. Böyle bir iddia ortaya çıktığında nasıl araştırma yapılacağının da Minnesota Protokolü’yle ele alınması gerekiyor. Bağımsız heyetlerce bu bölgelerde inceleme yapılması bir zorunluluk.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER