A3 Haber

Abdül Batur, Zorlu Konak tartışmasında AKP’lileri Erdoğan’ın sözleriyle vurdu

Abdül Batur, Zorlu Konak tartışmasında AKP’lileri Erdoğan’ın sözleriyle vurdu

Abdül Batur, Zorlu Konak tartışmasında AKP’lileri Erdoğan’ın sözleriyle vurdu
Ocak 03
10:03 2020

Konak Belediye Meclisi toplantısına Zorlu Holding’in Pasaport’a yapmayı planladığı gökdelenle ilgili tartışmalar damgasını vururken, Başkan Abdül Batur gökdelen için referandum yapılması halinde yzde 80 hayır çıkacağını savundu.

Zorlu Holding tarafından Pasaport’a yapılmak istenen Zorlu Konak gökdelen projesi Konak Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden oldu.  Gökdelene imkan sağlayan planların Mimari Estetik Komisyonu’nda yeniden değerlendirilmesine ilişkin maddeye yönelik konuşan Başkan Batur, daha önceki “Kent siluetini bozan bu yapıya asla izin vermeyeceğiz” sözlerini ve kararlılığını yineledi. Bu konuda toplumdaki tüm kesimlerle fikir birliği içinde olduklarını, Zorlu Holding’e de “İnşaata başlamayın, mağdur olursunuz” dediklerini aktaran Batur, yatırımcıya karşı olmadıklarını ancak Konak’ta da her isteyenin istediği noktaya istediği yükseklikte bina yapamayacağını vurguladı.

AKP’den tazminat hatırlatması

Abdül Batur’un ardından söz alan AKP’li Hakan Yıldız’ın gökdelen ruhsatının kazanılmış bir hak olduğunu savunup iptal kararı verecek meclis üyelerine tazminat hatırlatması yapması üzerine Başkan Batur, tekrar söz aldı. Batur, “Ben hiçbir zaman kanunların dışına çıkmam. Öyle kolay kolay hiçbir şeyden de çekinmem. Tazminatlar filan da meclis üyelerinin çekineceği konular değil. Kanunlar neyi emrediyorsa onu uygularız” diye konuştu.

Batur, Erdoğan’ın sözlerini okudu

Elindeki kağıttan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şehir ve Güvenlik Sempozyumu’nda söylediği “Küçük hesaplar yaparsak şehirlerimize ihanet etmiş oluruz. Burada kararlı duruş şart. Dikey mimari ile şehirlerimize ihanet etmiş oluyoruz. Yatay mimari ile bir defa hem kendi medeniyetimizi de inşa etmiş oluruz. Biz göğe değil toprağa yakın olma gayretindeyiz” sözlerini okuyan Batur, AKP Grubu’na ve Hakan Yıldız’a dönüp, “Bu sözleri ben söylemiyorum. Sizin Genel Başkanınız ve ülkenin Cumhurbaşkanı söylüyor. Ne diyor! Kararlı duruş şart diyor. Tamam işte biz kararlıyız, şehre ihanet etmemek için uğraşıyoruz. Kararlı duruşumuzu sonuna kadar sürdüreceğiz. Siz de bari kendi liderinizin fikrine sahip çıkın” dedi.

Ardından, planın yeniden gözden geçirilmesine ilişkin önerge oybirliği ile kabul edildi.

Referandum yapsak yüzde 80 hayır çıkar

Başkan Batur, gökdelen için referandum yapılması halinde yüzde 80 hayır çıkacağını savunurken, “Referandum yaparsak yüzde 80 gökdelene karşı çıkar. Önümüze geçen kişilerden İzmir halkının ne kadar duyarlı olduğunu biliyoruz. Biz haklı olduğumuzu biliyoruz, sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER