A3 Haber

ANF haber ajansı: PKK’nin silahlı kanadı HPG, Taksim saldırısıyla ilgilerinin olmadığını duyurdu

ANF haber ajansı: PKK’nin silahlı kanadı HPG, Taksim saldırısıyla ilgilerinin olmadığını duyurdu

ANF haber ajansı: PKK’nin silahlı kanadı HPG, Taksim saldırısıyla ilgilerinin olmadığını duyurdu
Kasım 14
15:42 2022

PKK’nin silahlı kanadı HPG’nin açıklamasında, İstanbul Taksim’deki saldırıyla ilgili “Herhangi bir ilişkimiz yok” dendi.

İstanbul’un en işlek semtlerinden Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde pazar (13 Kasım) 16:20 sularında bomba patlatılması sonucunda altı kişi yaşamını yitirdi 81 kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyı PKK’nın düzenlediğini söylemişti. Soylu, “Eylemin talimatının Kobani’den geldiği, eylemi yapanın Afrin’den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Biraz önce bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde PKK/PYD terör örgütü” demişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre de bombalı saldırının faili PKK tarafından yetiştirildiğini beyan etti.

PKK’nın silahlı kanadı HPG’nin açıklamasında “Taksim’deki saldırıyla herhangi bir ilişkimiz yok” dendi.

Yaşamını yitirenlere başsağlığı dilenen açıklamada, ”Bunun karanlık bir planın başlangıcına işaret ettiği anlaşılmaktadır” diye eklendi.

SDG’den de benzer açıklama

Ana gövdesini YPG’nin oluşturduğu Suriye’nin kuzeydoğusundaki Suriye Demokratik Güçleri’nin askeri yöneticilerinden (SDG) Mazlum Abdi de Taksim’deki saldırıyla ilişkileri olmadığını açıkladı.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Abdi, “Güçlerimizin İstanbul saldırısıyla bir ilişkisi yoktur” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bombalı saldırının failinin “PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından yetiştirildiğini” kaydetmişti.

Emniyet tarafından İstiklal Caddesi’ne bombayı koyduğu tespit edilen ve Küçükçekmece’de yakalanan Ahlam Albashır’ın, ‘özel istihbarat elemanı olduğu ve Afrin-İdlib üzerinden Türkiye’ye girdiği ifade edilmişti.

 

İlgili haberler

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER